search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Hyresskuldsrådgivare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd, Sofiahuset
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01
Sista ansökningsdag2020-08-14
Referensnr20-70-0090
Publicerad2020-07-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd, Sofiahuset
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01
Sista ansökningsdag
2020-08-14
Referensnr
20-70-0090
Publicerad
2020-07-10

Drivs du av problemlösning och relationsskapande? Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett självständigt och utvecklande arbete? Då har du ett jobb att söka!

Ditt nya jobb
Som hyresskuldsrådgivare (HYS) arbetar du vräkningsförebyggande och är en del av kommunens arbete mot hemlöshet. Du söker upp hushåll som riskerar att mista sin bostad på grund av obetalda hyror eller störningar via brev, telefon och hembesök. Vid kontakt erbjuder du information om hyresgästens rättigheter och skyldigheter samt vad HYS kan erbjuda för hjälp. Hjälpen kan vara att göra en handlingsplan för den enskilde, ta fram en månadsbudget, se över hushållets möjligheter till avbetalning- och tillsammans med hyresgäst och hyresvärd finna en lösning för att bo kvar. 

Din kontakt med hyresgästen är avsedd att vara av kortvarig karaktär och vid större behov lotsa människor vidare till rätt enhet inom socialtjänsten såsom försörjningsstöd, barn- och ungdomsenheten, äldreomsorgen, LSS eller annan hjälp utanför socialtjänsten. I din roll som hyresskuldsrådgivare ingår att upprätta och bibehålla samverkansformer med hyresvärdar, myndigheter, organisationer och andra verksamheter inom socialtjänsten för att nå människor med hjälpbehov i så tidigt skede som möjligt. Din uppgift är att bistå dina kollegor inom socialtjänsten med din sakkunskap gällande hyreslagstiftning och den lokala hyresmarknaden. Dina samarbetsytor är kronofogdemyndigheten, hyresvärdar och bostadsmarknadens intresseföreningar. I ditt arbete ingår även att ständigt utveckla nätverket kring boendefrågor både internt och externt.

Jönköpings kommun har sedan november 2008 en permanent hyresskuldsrådgivning som omfattas av 1 heltidstjänst. Syftet med hyresskuldsrådgivning är att erbjuda rådgivning, stöd och information till personer som har hyresskulder och hjälpa dem att behålla sin bostad. Inför år 2021 tilldelades projektpengar via DELMOS-Delegationen mot segregation för att förstärka hyresskuldsrådgivningen med 1 heltidstjänst under 1,5 år framförallt för att ge större möjlighet till den uppsökande delen av arbetet. Organisatoriskt är Hyresskuldsrådgivningen en del av enheten Försörjningsstöd på Sofiahuset, centralt i Jönköping. Där ingår också Team mottagning, Unga vuxna och Budget- och Skuldrådgivningen som tillsammans är 28 medarbetare. Enheten har en generös och bra stämning av seriositet med omtanke om varandra. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team!

Din kompetens

  • Du är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Du har flerårig erfarenhet från socialt arbete och arbete med ekonomiskt bistånd, budget- och skuldarbete samt kunskap om sociallagstiftningen är meriterande.
  • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
  • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppsätt och driver dina processer vidare
  • Du kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
  • Du behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker.
  • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
  • Du skapar och upprätthåller relationer.
  • Du är lugn och tillmötesgående samt har en förmåga att förstå andra med fokus på lösningar.
  • Du värdesätter olikheter, förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra genom att beakta dessa delar vid beslutsfattande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Rekryteringen avser en tidsbegränsad anställning på 100% med arbetstidsförläggning på dagtid 8-17. Intervjuer planeras under vecka 35 och 36, välkommen med din ansökan!

Kontakt
Enhetschef, Helena Sandgren: 036-107678
Hyresskuldsrådgivare, Johan Malmström: 036-105879
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Hyresskuldsrådgivare!
https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.