search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Budget- och skuldrådgivare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsBudget och skuld, Sofiahuset
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01 till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-14
Referensnr20-70-0091
Publicerad2020-07-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Budget och skuld, Sofiahuset
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01 till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-14
Referensnr
20-70-0091
Publicerad
2020-07-10

Drivs du av problemlösning och relationsskapande? Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett självständigt och utvecklande arbete? Då har du ett jobb att söka!

Ditt nya arbete
Som budget- och skuldrådgivare stöttar du hushåll i Jönköpings kommun i frågor gällande budget och skulder. Du är även behjälplig med ansökan om skuldsanering och är ett stöd under hela skuldsaneringsprocessen. I din roll arbetar du förebyggande och samverkar med andra verksamheter för att nå människor vid ekonomiska problem i ett så tidigt skede som möjligt. Du kommer att arbeta med människor i allt från kortare kontakter till mer långsiktigt förändringsarbete, där krav ställs på att hantera svåra situationer och ett professionellt förhållningssätt.

Enligt socialtjänstlagen är kommunen skyldig att erbjuda budget- och skuldrådgivning till skuldsatta personer i kommunen. I dagsläget är vi tre budget- och skuldrådgivare. Inför år 2021 har vi tilldelats projektpengar för att förstärka budget- och skuldrådgivningen med en heltidstjänst. Organisatoriskt är Budget- och skuldrådgivningen en del av enheten Försörjningsstöd Sofiahuset, centralt i Jönköping. Där ingår också Team mottagning, Unga vuxna, Hyresskuldsrådgivningen, reception och arbete med EU-migranter som tillsammans är 28 medarbetare. Enheten kan erbjuda dig som kommer en generös och bra stämning av seriositet och omtanke om varandra. Arbetsgruppen du kommer att ingå i stöttar varandra och har högt i tak. Du har hela tiden kontinuerligt stöd och möjlighet att bolla frågeställningar med kollegor och chef. Nu söker vi dig som vill vara en del av vår arbetsplats!

Din kompetens

  • Du är utbildad Socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Det är meriterande med erfarenhet från området och om du har erfarenhet från att arbeta med människor ifrån olika kulturer.
  • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
  • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppsätt och driver dina processer vidare.
  • Du kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
  • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
  • Du skapar och upprätthåller relationer.
  • Du värdesätter olikheter, förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra genom att beakta dessa delar vid beslutsfattande.
  • Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt genom att sätta upp och hålla tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat där arbetstidsförläggningen är dagtid 8-17. Intervjuer planeras under vecka 35 och 36, välkommen med din ansökan!

Kontakt
Enhetschef, Helena Sandgren: 036-107678,
Receptionen Sofiahuset: 036-105318 (under semestertid)
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Budget- och skuldrådgivare! https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.