search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-26
Referensnr20-70-0099
Publicerad2020-08-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-26
Referensnr
20-70-0099
Publicerad
2020-08-05

Vill du vara med och utveckla missbruksvården? Tror du på att en målmedveten samverkan utifrån en helhetssyn på människor kan leda till ännu bättre resultat? Då har du ett jobb att söka som enhetschef inom missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet!

Individ- och familjeomsorgen (IFO) inom socialförvaltningen i Jönköpings kommun är uppdelad i tre områden: barn- och ungdom, vuxen samt försörjningsstöd/integration.

Missbruksvården är en del av område vuxen, som kommer att ta sin form under året och innehålla missbruksvård, boende, socialjour och mottagning för våldsutsatta. Missbruksvården i Jönköpings kommun omfattar både myndighetsutövning och flertalet utförarverksamheter. Vi har ett stort engagemang för kommunens medborgare som har missbruk och beroende samt finns som stöd för deras anhöriga. Helhetssynen på människan genomsyrar hela vår verksamhet.

Missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet har en central roll och ansvarar för den samlade myndighetsprocessen. Enheten utreder medborgarens behov, fattar beslut samt följer upp insatser. Aktuell lagstiftning är Socialtjänstlagen (SoL) och i vissa fall Lagen om vård av missbrukare (LVM). I utredningsarbetet använder vi oss bland annat av ASI.

Vad innebär tjänsten?
Som enhetschef inom missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet ansvarar du för cirka 20 medarbetare, socialsekreterare, 1:e socialsekreterare och administratör. Du ansvarar för att leda och utveckla arbetet utifrån förvaltningens ledningssystem, mål och riktlinjer. I arbetet ingår personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för verksamheten, därför förutsätter din roll som enhetschef ett nära ledarskap.

En central inriktning i verksamheten är att arbeta för hemmaplanslösningar där våra kommunmedborgare så långt det är möjligt ska kunna erbjudas stöd och insatser i Jönköping. Du är en del i ledningsgruppen för område vuxen, vilket innebär att du förväntas samarbeta och gemensamt ta ansvar för helheten och hur vi gemensamt möter de förändrade behoven. Detta ställer höga krav på god förmåga att samverka.


Vi söker dig som:

  • Har socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten
  • Har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning 
  • Har erfarenhet av att arbeta som ledare
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med missbruksvård

Som person är du strukturerad och inte rädd för att ta dig an nya utmaningar. Ditt ledarskap präglas av kommunikation, engagemang och delaktighet. Du motiverar andra och har tillit till att andra tar ansvar samtidigt som du lyssnar och är lyhörd. Vi tror också att du tar ansvar för din uppgift, sätter upp och håller givna tidsramar. Du har också en helhetssyn och förmågan att se företeelser ur olika perspektiv.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Som chef i Jönköpings kommun har du tillgång till väl inarbetade stödfunktioner inom HR, rekrytering, ekonomi och administration.
Vi erbjuder också:

  • Flexibel arbetstid
  • Förkortad arbetstid juni, juli och augusti
  • Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
  • Generösa möjligheter till kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykelÖvrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst som enhetschef, där arbetet är förlagt till vardagar, måndag-fredag. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval, intervjuer planeras till vecka 35 och 36.

Upplysningar
Marie Andersson, Områdeschef. Telefon: 036-10 80 29
Länk: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Enhetschef inom missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet!

Länk: Jönköping kommun - Lediga jobb
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.