search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i Fritidshem Skärstad skola

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstaddalens SO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-08-03
Sista ansökningsdag2020-08-23
Referensnr20-60-1530
Publicerad2020-08-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstaddalens SO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-08-03
Sista ansökningsdag
2020-08-23
Referensnr
20-60-1530
Publicerad
2020-08-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss!
Välkommen till oss på Skärstaddalens skolområde
Enheten består av två skolor som ligger i vackra Skärstaddalen. Landsjöskolan i Kaxholmen består av förskoleklass, åk 1-6 och 3 fritidshem. Med utsikt över Landsjön och äppelträd på gården erbjuds den bästa av miljöer för både elever och vuxna. Skärstad skola i Skärstad består av förskoleklass, åk 1-3 och fritidshem. Det är en liten skola med vida vyer över åker och äng. Verksamheten på skolorna utgår från en mix av nytänkande och beprövad erfarenhet. Vi vill att eleverna ska trivas, ha roligt och utvecklas och växa.

Ditt nya jobb
Du kommer att tjänstgöra som grundlärare i fritidshem för våra elever på Skärstaddalens skolområde. Kommande läsår är tjänsten på Skärstad skola. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor på skolområdet för gemensam fritidshemskonferens. Under en arbetsvecka finns även utrymme för egen planering och du kommer ha tillgång ett eget digitalt verktyg. I arbetsuppgifterna ingår, utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten också skolsamverkan där du skall vara ett stöd för eleverna, tillsammans med de lärare som arbetar i klasserna. I skolsamverkan tar man tillvara på intresse och kompetens och tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. Fritidshemmet ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen och du är en viktig del för barnets hela dag. Du har god förmåga att skapa relationer till elever samt har ett inkluderande förhållningssätt. Du bidrar till att skapa en trygg, stimulerande och lärorik verksamhet.

Din kompetens
Du har lärarlegitimation för att undervisa i fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Som person strävar du efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och ser möjligheter även när något är svårt. Du har ett positivt förhållningssätt och har en god samarbetsförmåga samt är flexibel och lyhörd för både elever, vårdnadshavare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Övrigt För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. 

Bra att veta
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregistret

Vill du veta mer?
Helena G Johansson. Rektor 036-10 39 60
Karin Bergström. Biträdande rektor 036-10 39 56
Jessica Enqvist. Lärarförbundet 0730652808

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.