search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i förskolan, som får våra barn att känna lärglädje

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorra mo förskole- och skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-10-25
Referensnr20-60-1989
Publicerad2020-10-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norra mo förskole- och skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-10-25
Referensnr
20-60-1989
Publicerad
2020-10-01

Lärglädje börjar med dig.
Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Nu söker utbildningsförvaltningen två förstelärare till förskolorna i Norra Mo.

Ditt nya jobb
Som förstelärare inom förskolan kommer du vara drivande i utvecklings- och pedagogiska frågor. Utöver förskollärarens ordinarie arbetsuppgifter ska du på rektors uppdrag stödja medarbetarna i det dagliga pedagogiska arbetet med barnen. Du medverkar till att förskolans arbete vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet genom att vara omvärldsorienterad och hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning.

I dina arbetsuppgifter som förstelärare i förskolan ingår:

  • att leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll, utveckling och barns lärande,
  • leda processer som utvecklar kollegialt lärande på den egna enheten,
  • aktivt delta i nätverk för att utveckla kollegialt lärande samt likvärdighet inom kommunen,
  • ansvara för att i samarbete med arbetslag och ledningsgrupp följa upp och analysera det pedagogiska arbetet genom det systematiska kvalitetsarbetet,
  • kvalitetssäkra introduktionsperiod för nya medarbetare på enheten

Se hur dina blivande kollegor beskriver sitt uppdrag som förstelärare inom förskolan

Välkommen till Norra Mo!
Norra Mo förskoleområde ligger 2,5 mil väster om Jönköping och är uppdelat på två förskolor, en i Bottnaryd och en i Ryd. I Ryd har vi tre avdelningar och i Bottnaryd har vi fem avdelningar varav en avdelning har sin placering på en förskolebuss.

I Norra Mo prioriterar vi att trygghet och rörelse ska genomsyra våra avdelningars olika projekt. Barnen får tillfälle till rörelse och fysisk aktivitet varje dag eftersom varierad rörelseträning är betydelsefull för att stödja och stimulera inlärning och barnens grovmotorik. Vi vill skapa förutsättningar för att alla barn i Norra Mo ska känna sig trygga och trivas. Trygghet är för oss en förutsättning för att barn ska kunna leka, lära och utvecklas. Vi är två relativt små förskolor och det ger oss goda möjligheter att bygga trygga relationer med både barn och vuxna.

Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare och har minst fyra års väl vitsordat arbete inom ramen för en eller flera anställningar som pedagog i förskolan. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen i förskolan och har dokumenterad erfarenhet av att leda kollegor i utvecklingsarbete. Som person medverkar du till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt ledarskap som förskollärare. Du tillsammans med den andra försteläraren samt övrig personal ska bidra till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande i olika lärmiljöer.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens, samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg
  • Blanketten ”Rektors yttrande – förskola - första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare erhålls på vår hemsida som du kan läsa här.

Bra att veta
Förstelärare i förskolan anställs tillsvidare på centrala utbildningsförvaltningen, med tillhörighet chef förskola. Förstelärare i förskolan tjänstgör på 3-års förordnande på av chef förskola utsedd förskoleenhet. Tjänsten utvärderas var tredje år, den kan då förlängas eller placeras på annan förskola. Tjänsterna som förstelärare prioriteras för att sträva mot en likvärdig utbildning. 

Vill du veta mer?
Ninna Harriott, bitr. rektor, ninna.harriott@jonkoping.se, tel 036–103872
Anna Karin Borka, ledningssamordnare för förskolan, anna-karin.borka@jonkoping.se, tel 036–106988
Lisa Stark, utvecklingsstrateg, lisa.stark@jonkoping.se, tel 036–102798
Ulrika Martinsson, utvecklingsstrateg, ulrika.martinsson@jonkoping.se, tel 036–106861
Fackliga representanter
 
Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.