search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef Individ- och familjeomsorgen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO Barn- och ungdomsenhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-10-27
Referensnr20-70-0123
Publicerad2020-10-06
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO Barn- och ungdomsenhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-10-27
Referensnr
20-70-0123
Publicerad
2020-10-06

Triggas du av nya utmaningar? Vill du vara med och påverka din verksamhet? Då har du ett jobb att söka som enhetschef inom Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun.


Vilka är vi?
Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska enheter med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade enheter som Familjehemsvård, Familjerätt, Socialjour, Mottagning, Utredning samt rekrytering av familjehem, kontaktpersoner/kontaktfamiljer och närhet till barnahus och familjehemsresursen. Just nu söker vi en enhetschef till område väster, är det dig vi söker? 

Vad innebär tjänsten?
Som enhetschef inom Barn- och ungdomsvården ansvarar du för att leda och utveckla arbetet utifrån förvaltningens ledningssystem, mål och riktlinjer. I arbetet ingår personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för verksamheten, därför förutsätter din roll som enhetschef ett nära ledarskap.  En central inriktning i verksamheten är att arbeta för hemmaplanslösningar där våra kommunmedborgare så långt det är möjligt ska kunna erbjudas stöd och insatser i Jönköping. Detta ställer höga krav på samverkan både internt och externt. Då vi har behov av utökat ledarskap kommer du få möjlighet att vara med och påverka din egen arbetsledning. 

Vi söker dig som:

  • Har socionomutbildning 
  • Har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning 
  • Har erfarenhet av att arbeta som ledare
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av Barn- och ungdomsvård
  • Det är meriterande om du har arbetat som chef tidigare

Som person är du strukturerad och inte rädd för att ta dig an nya utmaningar. Ditt ledarskap präglas av kommunikation, engagemang och delaktighet. Du motiverar andra och har tillit till att andra tar ansvar samtidigt som du lyssnar och är lyhörd. Vi tror också att du tar ansvar för din uppgift, sätter upp och håller givna tidsramar. Du har också en helhetssyn och förmågan att se företeelser ur olika perspektiv.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Som ny chef i Jönköpings kommun genomgår du ett gediget chefsintroduktionsprogram. Vi har väl inarbetade stödfunktioner inom HR och rekrytering, ekonomi och administration samt stöttning av chefskollegor i andra team.

Vi erbjuder också:
- Flexibel arbetstid
- Förkortad arbetstid juni, juli och augusti
- Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel
- Inlöst övertid

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst som enhetschef, där arbetet är förlagt till vardagar, måndag-fredag. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Lilian Elmquist Områdeschef, 036-10 68 12, lilian.elmquist@jonkoping.se
Fackliga representanter: Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.