search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl. avtal
Sista ansökningsdag2020-10-25
Referensnr20-60-2012
Publicerad2020-10-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl. avtal
Sista ansökningsdag
2020-10-25
Referensnr
20-60-2012
Publicerad
2020-10-08

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Välkommen till en förskola med lärglädje i fokus!
Tillsammans ger vi framtidens världs­medborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Det gör vi gemensamt genom att utveckla individens förmågor, kunskaper och tilltro till sig själv – varje dag – hela vägen. Österängens förskoleområde har en berikande mångfald av språk. Grunden till verksamheten bygger på allas lika värde där vi talar om olikheter som en tillgång. Ett positivt förhållningssätt till hela verksamheten är en viktig del av vårt arbete och präglas av höga förväntningar på både barnen och oss vuxna.
Vi ser till både enskilda individers behov och gruppen när vi utformar verksamheten för att alla ska kunna känna sig delaktiga i det som sker. Vi ser gruppen som ett viktigt redskap för att nå goda resultat och arbetar medvetet för att barnen skall utveckla empati och respekt för varandra.

På Österängens förskoleområde ska alla barn ges möjlighet att utveckla nya kunskaper och se sig själva som lärande individer. Vi utformar undervisningen utifrån barns individuella förutsättningar oberoende av kön och ålder. Vi vill att barnen ska känna en tillhörighet i gruppen och att de är en tillgång till verksamheten. Barn och föräldrar ska känna trygghet och glädje när de kommer till förskolan. Alla barn och föräldrar skall lämna vår förskola med positiva tankar och känslor om förskolan. Vår vision är att skapa en utmanande och varierande miljö med många mötesplatser som lockar till eget utforskande, lärande och samspel.

Ditt nya jobb
Du kommer arbeta som förskollärare inom förskoleområdet, vilken avdelning bestäms utifrån din kunskapsprofil och vårt behov. Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget driva och utveckla förskolans undervisning och utbildning i enlighet med läroplanens mål och intentioner. Förskollärare ansvarar för att de målstyrda processerna, som syftar till utveckling och lärande.

Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare, alternativt går du sista året på förskollärarutbildningen. För oss är det viktigt att du har barnets utveckling och lärande i centrum och tillsammans med kollegor verkar för en bra tid på förskolan. Tillsammans med arbetslag och specialpedagog upprättar du planer för barn med särskilda behov och ansvarar för att de genomförs. Du är väl insatt i våra styrdokument och har lätt för att omvandla teori till praktik. Vi kommer lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och ett stort engagemang. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Johanna Sandwall, Rektor 036-10 36 71
Eva Sulj-Ostrovac, Biträdande rektor 036-10 69 98
Jasmina Mulahusic, LF 036- 10 71 64 (avd. Mimmi)

Välkommen med din ansöka. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.