search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studie och yrkesvägledare, som vägleder våra framtida världsmedborgare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-01-07
Sista ansökningsdag2020-10-25
Referensnr20-60-2083
Publicerad2020-10-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-01-07
Sista ansökningsdag
2020-10-25
Referensnr
20-60-2083
Publicerad
2020-10-09

Vill du vara med och inspirera till ett lustfyllt lärande och vägleda våra elever mot sina framtida drömmar? Välkommen till oss på Ljungarumsskolan!

Ditt nya jobb
I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval. Du ska entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana dem i deras föreställningar om framtiden.
Dina arbetsuppgifter:

  • Ansvar för vägledningsarbetet för eleverna på skolan vad gäller elevernas gymnasieval/yrkesval.
  • Motiverande samtal med elever
  • Gymnasieinformation till elever och vårdnadshavare
  • Förbereda, genomföra och följa upp elevernas PRAO i samarbete med lärarna.
  • Ansvara för syv-planen på skolan där personalen ska få stöd i arbetet med att hjälpa eleverna få god självkännedom och framtidsinsikter.
  • Delta i arbetslagens möten samt på möten med skolans elevhälsoteam.
  • Hålla dig uppdaterad om gymnasiet, gymnasievalet och SYV-uppdraget.

Välkommen till Ljungarumsskolan 7-9
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 440 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.

Din kompetens
Du är behörig studie- och yrkesvägledare och du har förmåga att se olika elevers behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få dem att växa och utvecklas. Du arbetar självständigt inom riktlinjer och praxis. Du har god samarbetsförmåga och kommer att samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, externa samarbetspartners samt andra studie och yrkesvägledare inom Jönköpings kommun. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom och en positiv elevsyn.  

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Rektor Jon Borka, 036-10 61 14
Bitr. rektor Malin Haag 036-10 61 20
Skolans expedition, 036-10 61 12
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander, 036-10 79 02
Lärarförbundet Emma Lundberg, 036- 10 61 22

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.