search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef Fältverksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO Fältverksamhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-02
Referensnr20-70-0128
Publicerad2020-10-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO Fältverksamhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-02
Referensnr
20-70-0128
Publicerad
2020-10-12

Vill du vara med och utveckla fältverksamheten? Tror du på att en målmedveten samverkan utifrån en helhetssyn på människor kan leda till att förbättra barn och ungas livsvillkor? Då är det dig vi söker som enhetschef inom Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun.  


Vilka är vi?
Barn och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel, en öppenvårdsdel, en råd- och servicefunktion, stödboende samt HVB verksamhet.
Fältgruppen består av nio fältsekreterare som arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar i åldern 12-18 år samt deras familjer. Vändpunkten består av tre socialsekreterare som arbetar med ungdomar som begått eller blivit utsatta för brott, samt två SIG samordnare(social insatsgrupp) vars målgrupp är ungdomar som uppvisar hög risk för kriminell livsstil.

Vad innebär tjänsten?
Som enhetschef inom Barn- och ungdomsvården ansvarar du för att leda och utveckla arbetet utifrån förvaltningens ledningssystem, mål och riktlinjer. I arbetet ingår personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för verksamheten, därför förutsätter din roll som enhetschef ett nära ledarskap.
I vår kommun har vi en mångårig vana att arbeta tillsammans i barn- och ungdomsfrågor och det finns en unik samverkansstruktur som består av samverkansgrupper på olika nivåer, vilket ställer höga krav på god förmåga att kunna samverka internt som externt. Som chef kommer du representera socialtjänsten i dessa forum. Du ingår som en del i Barn- och ungdoms ledningsgrupp som består av sammanlagt 15 enhetschefer, 2 utvecklingsledare som leds av 2 områdeschefer.

Vi söker dig som:

  • Har socionomutbildning
  • Har erfarenhet av förebyggande arbete med barn, ungdomar och deras familjer
  • Det är meriterande om du har arbetat som chef tidigare
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning

Som person är du kommunikativ, relationsskapande och du ser nya utmaningar som en chans att utvecklas. Ditt ledarskap präglas av engagemang, delaktighet samtidigt som du kan vara tydlig. Du har förmåga att uppmuntra och stötta dina medarbetare att uppnå målen för verksamheten. Vi tror också att du tar ansvar för din uppgift, sätter upp och håller givna tidsramar. Du har också en helhetssyn och förmågan att se företeelser ur olika perspektiv.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Som chef i Jönköpings kommun har du tillgång till väl inarbetade stödfunktioner inom HR, rekrytering, ekonomi och administration.

Vi erbjuder också:

  • Flexibel arbetstid
  • Förkortad arbetstid juni, juli och augusti
  • Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
  • Generösa möjligheter till kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel

Upplysningar
Ann Grabow Blansch Områdeschef. Telefon: 036-107556
Länk: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som enhetschef inom Fältverksamheten!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.