search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator som skapar trygga elever

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTalavidskolan och Torpaskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast till 2021-12-31
Sista ansökningsdag2020-10-28
Referensnr20-60-2046
Publicerad2020-10-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Talavidskolan och Torpaskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast till 2021-12-31
Sista ansökningsdag
2020-10-28
Referensnr
20-60-2046
Publicerad
2020-10-12

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som kurator hos oss under tiden som vår ordinarie kurator är föräldraledig. 
Du kommer  att arbeta i skolornas elevhälsoteam med främjande, förebyggande och stödjande insatster., individuellt och i grupp, vilket innebär ett nära samarbete med lärare i skola och på fritidshem. I elevhälsoteamet ingår , förutom kurator, skolsköterska, specaialpedagog, specialläraree, skolpsykolog och skolledningen.
I kuratorsuppdraget ingår vidare att vara kontaktperson mot t.ex. BUP, socailtjänst m.fl.

Du arbetar förebyggande och främjande för att skapa en god arbetsmiljö för eleverna på skolorna. Du ska bidra med ett psykosocialt perspektiv så att alla elever ges möjlighet att uppnå kunskapsmålen men också trivas och må bra i skolan.

Välkommen till Talavid- och Torpaskolan
Tjänsten är delad mellan två skolor i centrala Jönköping.
Talavidskolan är en F-6 skola belägen på Bäckalyckan i den centrala delen av Jönköping, med närhet till både stadens kulturutbud och Stadsparkens fina grönområden. På skolan finns det ca 420 elever och ett 60-tal medarbetare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor som har elevernas lärande och utveckling i fokus.
Vi på Talavid känner en stolthet över det vi arbetar för. Vår målsättning är en undervisning av mycket god kvalitet, studiero i klassrummen och hög måluppfyllelse. Eleverna ska känna sig trygga och trivas här hos oss. 

Torpaskolan ligger i Jönköpings södra stadsdel. Skolan är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca. 460 elever. Skolan är organiserad i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler. På skolan arbetar idag 75 personer i elevernas närhet. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum och lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Din kompetens
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar ser vi det som meriterande.

Vi värdesätter förmågan att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara flexibel inför alla vardagliga förändringar som är en del av vardagen i skolans värld. Du ska vidare ha initiativförmåga och ett tydligt engagemang för alla elever samta vara saklig och pedagogisk.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här beställer du utdrag från belastningsregistret. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så dröj inte med att skicka in din ansökan. 


Vill du veta mer?
Kontakta:
Rektor Helen Magnusson
tel. 036/10 39 22
Biträdande rektor Lina Pantzar- Reilly
te. 036- 10 81 11

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.