search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare som inspirerar till lärglädje

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsVästra höjdernas förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-12-14
Sista ansökningsdag2020-11-01
Referensnr20-60-2115
Publicerad2020-10-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Västra höjdernas förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-12-14
Sista ansökningsdag
2020-11-01
Referensnr
20-60-2115
Publicerad
2020-10-12

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som är förskollärare och som vill vara med och leda det pedagogiska arbetet på förskolan och arbeta för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg.
Vi utgår från en helhetsyn på barnet och barnets behov och vi utformar verksamheten så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning. Förskollärare ansvarar för att de målstyrda processerna, som syftar till utveckling och lärande. Inom arbetslaget fördelar vi förekommande uppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Tillsammans genomför vi ett löpande och systematiskt kvalitetsarbete med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation.

Varmt välkommen till oss på Västra Höjdernas förskoleområde!
Vårt område är en del av omorganisationen i Junedalsspåret och består fr.o.m. januari 2020 av Hisingskullens förskola, Samsets förskola och Mariebos förskola. Förskolornas geografiska läge ger mycket goda möjligheter till naturupplevelser. 
Vår vision är ”Lärglädje hela vägen”. Vi vill vara en förskola dit barn och pedagoger kommer med lust och glädje. Vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekt, i en demokratisk anda. Våra prioriterade mål detta läsår är Lärmiljö och Undervisning/Leken. Under läsåret 20/21 deltar vi lärprocessen: ”Flerstämmig undervisning i förskolan”.

Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare eller på väg att bli. För oss är det viktigt att du har barnets utveckling och lärande i centrum och tillsammans med kollegor verkar för en bra tid på förskolan. Tillsammans med arbetslag och specialpedagog upprättar du planer för barn med särskilda behov och ansvarar för att de genomförs. Du är väl insatt i våra styrdokument och har lätt för att omvandla teori till praktik. Vi kommer lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och ett stort engagemang. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.
Som person bidrar du till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Rektor Cristin Forsgren Sörman, tel. 0722-116219
Fackliga företrädare
   
Välkommen med din ansökan! Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.