search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ledarskaps- och organisationsutvecklare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsUtvecklingsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-10-26
Referensnr20-70-0122
Publicerad2020-10-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Utvecklingsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-10-26
Referensnr
20-70-0122
Publicerad
2020-10-12

Vill du arbeta både strategiskt och operativt med att stödja socialförvaltningens chefer och ledningsgruppers utveckling?

Välkommen till oss
Utvecklingsenheten ingår som en av flera enheter i socialförvaltningens sammanhållna stab och ledning. Vi söker nu en person som i sitt uppdrag kommer att arbeta med ledarskaps- och organisationsutveckling i förvaltningen. Befattningen är ny så det finns möjlighet att forma innehållet.
 

Ditt nya jobb
I ditt uppdrag med ledarskaps- och organisationsutveckling sker ditt arbete på både strategisk och operativ nivå där du kommer att stödja och bistå till chefers och ledningsgruppers utveckling. I din roll är du är ett professionellt chefsstöd i socialförvaltningens alla chefsled och en stor del av ditt ansvarsområde är chefsutveckling och chefshandledning. Arbetet är brett och styrs av de behov som finns i verksamheterna. Du kommer att ha en strategisk roll i socialförvaltningens projekt: Chefen i fokus, med syfte att skapa bättre förutsättningar för socialförvaltningens chefer. Du blir också socialförvaltningens sakkunnige i ledarskaps- och organisationsfrågor och i arbetet ingår att omvärldsbevaka och följa utvecklingen inom aktuellt område, både internt och externt. Vi ser gärna ett intresse för att kombinera forskning och utbildning med uppdraget och förena dessa på ett sätt som gynnar organisationens bästa och bidrar till att kvalitetssäkra arbetet.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskoleexamen inom området, gärna med beteendevetenskaplig inriktning. Du har god kunskap om och bred erfarenhet av arbete med chefsutveckling och att driva processer inom området. Erfarenhet av arbete med chefsutveckling inom politiskt styrd verksamhet är nödvändigt för tjänsten. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativtagande och trivs med omväxlingen som arbetet innebär. Genom ett strukturerat arbetssätt och ditt driv att arbeta med utvecklingsfrågor uppnår du resultat. Du har en helhetssyn som innebär att du kan väga samman och ta hänsyn till flera olika faktorer i dina beslut. En god förmåga att se sammanhang och hitta lösningar på komplexa problem är också en förmåga som krävs för tjänsten.
Du är självgående och klarar av att driva dina processer vidare på egen hand, och samarbetar bra där det krävs. Som person har du en god förmåga att kommunicera med chefer, kollegor och medarbetare på ett respektfullt sätt. Du är bekväm i möten med enskilda personer såväl som med större grupper och har samtidigt en hög personlig integritet och personlig mognad. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vill du veta mer

Åsa Jonsson Sköld, utvecklingschef, 036-10 80 58
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.