search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Praktikant inom internationalisering

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUtveckling och hållbarhetsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
TillträdesdagJanuari 2021 till juni 2021
Sista ansökningsdag2020-11-09
Referensnr20-04-0028
Publicerad2020-10-13
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Utveckling och hållbarhetsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
Januari 2021 till juni 2021
Sista ansökningsdag
2020-11-09
Referensnr
20-04-0028
Publicerad
2020-10-13

Som praktikant hos oss kommer du att få arbeta med den internationella strategen, men du kommer också vara en del av enheten. Du kommer att delta i det dagliga arbete med internationalisering som omfattar omvärldsbevakning av olika myndigheter som ansvarar för EU stöd och annan extern finansiering. Du kommer att få medverka i olika projekt och aktiviteter inom enhetens områden. Du kommer få vara behjälplig i diverse administrativa uppgifter på enheten.

Enheten arbetar med stöd i projektutvecklingsprocess med olika verksamheter, kommunikation och även deltagande i olika nätverk internt och externt. Du får även inblick i stadskontorets styrning och ledning och hur den kommunala verksamheten fungerar.

Vi söker
- Du har minst två års akademisk grundutbildning på kandidatnivå alternativ på mastersnivå med samhällsvetenskaplig inriktning.
- Du har internationella relationer, globala studier eller EU inriktning på din utbildning och  ett särskilt intresse för kommun- och den offentliga sektorn.

Du är självständig, tar gärna initiativ och är intresserad av att arbeta med internationella frågor ur ett kommunalt perspektiv. Du är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Praktikplatsen kräver flytande svenska samt mycket goda kunskaper i engelska. 

Övrigt
Praktikperioden ska vara en del av ett akademiskt studieprogram och motsvara en hel termin på heltid dvs ca 20 veckor, januari-juni eller augusti-december. 

Upplysningar
Har du frågor kontakta Chantal Coté, Internationell strateg, chantal.cote@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.