search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog/speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2020-10-27
Referensnr20-61-0139
Publicerad2020-10-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2020-10-27
Referensnr
20-61-0139
Publicerad
2020-10-13

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.  

Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1300 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
För att säkra en god undervisning för eleverna söker vi nu en skicklig specialpedagog eller speciallärare med specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling. Som specialpedagog kommer du att ingå i ett elevhälsoteam som tillsammans arbetar mot tilldelat rektorsområde. Du arbetar med elevhälsofrågor i nära samverkan med övriga kompetenser i teamen, rektorer, och med programmens lärare inom rektorsområdena. Du är delaktig i arbetet med att utveckla elevhälsoarbetet på skolan och arbetar förebyggande med att undanröja hinder för lärande och arbetet kan bl.a. innebära utredningar kring läs- och skrivsvårigheter. Du kommer att arbeta med stöd och handledning riktad till elever med svårigheter att nå målen i olika ämnen i utbildningen. Det arbetet sker enskilt, i grupp eller på organisationsnivå.

Specialpedagogen ansvarar vidare för att utreda och göra pedagogiska kartläggningar som ligger till grund för rektors beslut om särskilt stöd eller ej. Handledning till lärare är en naturlig del i arbetet med en samlad elevhälsa. Du arbetar i nära samarbete med övriga speciallärare/specialpedagoger på skolan och en del av ditt uppdrag kan vara att verka i övergripande specialpedagogiska frågor och i kvalitetsarbetet.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen som specialpedagog och/eller speciallärare. Vi ser gärna att du har ett starkt intresse för språkutvecklande arbetssätt samt att du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är bra på att arbeta i team och att samarbeta med andra. Du har även förmåga att arbeta självständigt och att driva ditt eget arbete. Erfarenhet av att arbeta som specialpedagog är meriterande, samt utbildning/kunskap inom LOGOS. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!

Vill du veta mer?
Malin Kling, chef EHT, tfn: 036-10 56 91 alt. e-mail: malin.kling@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.