search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsterapeut inom kommunal hälso- och sjukvård

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-01
Referensnr20-71-0123
Publicerad2020-10-13
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-01
Referensnr
20-71-0123
Publicerad
2020-10-13

Hos oss får du ett varierande arbete där du självständigt kan planera dina arbetsdagar och har möjlighet att påverka verksamheten. Du arbetar med en bred målgrupp och har ett nära samarbete med dina kollegor!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelat i 11 team. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och de övriga 2 teamen har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att arbetsterapeut, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut/sjukgymnast samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Vi bedriver också hemrehabilitering och vi arbetar med att utveckla det arbetssättet. Vi har också hemteam som arbetar med vårdplanering, utredning och rehabilitering i hemmet. Tillsammans är vi ca 450 medarbetare. Nu söker vi en arbetsterapeut till Hälso- och sjukvårdsteam.

Ditt nya jobb
Vi ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser samt rehabilitering för personer i särskilt och ordinärt boende. Som arbetsterapeut ansvarar du för rehabiliteringsinsatser och arbetar med den enskildes aktivitetsförmåga kopplat till vardagliga aktiviteter. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Du ansvarar för ADL-bedömning, träning, bostadsanpassning, hjälpmedelsförskrivning samt att utföra och utvärdera behandlingar. Arbetet omfattar också handledning av omvårdnads-/hemtjänstpersonal. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, det vill säga att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa. Du utför bedömningar och insatser enskilt eller tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast. Du ansvarar för dokumentation och är delaktig i utvecklings- och förbättringsarbete samt att deltar i olika nätverk.


Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Som person är du ansvarsfull och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan arbeta självständigt och ta egna beslut. Du är empatisk, har ett gott bemötande och lätt för att samarbeta. B-körkort är ett krav.
Självklart drivs du av att tillsammans med de boende och kollegor hitta motivation och möjligheter till utveckling.
Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!


Vi erbjuder

  • Ett omväxlande arbete
  • En stark gruppkänsla med engagerande kollegor
  • Deltagande i utvecklingsarbete och professionsnätverk
  • Flexibel arbetstid
  • Nära teamarbete med andra yrkeskategorier
  • Möjlighet till individuell kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort och Jönköpings länstrafiks årskort.Övrigt
Rekryteringen avser både tillsvidaretjänst och vikariat. Urval och intervjuer sker löpande. Rekrytering till fler Hälso- och sjukvårdsteam kan bli aktuellt. Välkommen med din ansökan!


Kontakt
Britta Landin, Enhetschef - 036-107593
britta.landin1@jonkoping.se
Lena Enochsson Palm, lena.enochsson-palm@jonkoping.se
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.