search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse till minst 1 år
Sista ansökningsdag2020-11-02
Referensnr20-70-0127
Publicerad2020-10-13
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till minst 1 år
Sista ansökningsdag
2020-11-02
Referensnr
20-70-0127
Publicerad
2020-10-13

Vill du vara med i utvecklingsarbetet av Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun?


Vilka är vi?
Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska enheter med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade enheter inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av familjehem, kontaktpersoner/kontaktfamiljer och närhet till barnahus och familjehemsresursen. Just nu söker vi fler socialsekreterare till vårt kontor på Öster då vi har två kollegor som ska gå på föräldraledighet, är du vår nya kollega?

Vad gör vi?
I den här tjänsten kommer du att arbeta som barn-och ungdomshandläggare. Du kommer att arbeta med barn- eller ungdomsutredningar och uppföljningar enligt SoL och LVU, med stöd av 1:e socialsekreterare, enhetschef och administratörer. Inom barn- och ungdomsvårdens myndighetsutövning pågår ett spännande implementeringsarbete med arbetssättet Signs of Safety, i syfte att involvera familjer och deras nätverk. I verktygslådan för våra socialsekreterare finns en utbyggd och specialiserad öppenvård och ett nära och förtroendefullt samarbete med skolan. Socialtjänsten har ett brett nätverk av tidiga och förebyggande insatser genom familjecentraler, barn- och ungdomshälsan och fältverksamhet. När du kommer till oss får du en bra introduktion och nära stöd i arbetet från arbetsledningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn, ungdomar och familjer är det till din fördel. Som person tror vi att du tar ansvar för din uppgift och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är trygg i dig själv, knyter med enkelhet kontakter och arbetar bra tillsammans med andra människor. B-körkort är ett krav för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vad erbjuder vi?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Handledning
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar


Övrigt
Rekryteringen avser två vikariat på vardera minst 1 år som socialsekreterare. Arbetet är förlagt till dagtid, måndag-fredag. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Christina Hemborg, enhteschef, 036-10 70 50
Ida Oyetuga, 1:e socialsekreterare, 036-10 63 99
Elin Rimås, 1:e socialsekreterare, 036-10 29 66

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.