search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Hälsocoach

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsHälsocenter, Jönköping
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2021-01-04
Sista ansökningsdag2020-10-29
Referensnr20-42-0017
Publicerad2020-10-14
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Hälsocenter, Jönköping
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-01-04
Sista ansökningsdag
2020-10-29
Referensnr
20-42-0017
Publicerad
2020-10-14Arbetsplatsbeskrivning 
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och vara del i att driva Hälsocenter i Jönköpings kommun. Som hälsocoach på ett Hälsocenter kommer du att coacha och inspirera människor till förbättrad eller bibehållen hälsa.

Hälsocenter är en samverkansmodell som drivs genom ett samarbete mellan kommun, Region Jönköpings län och i samverkan med föreningsliv och ideell sektor.

Syftet med Hälsocenter är att genom ett hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt, ge stöd till att förbättra invånarens fysiska, psykiska, sociala och existentiella hälsa.

Den vuxna befolkningen utgör huvudmålgruppen för Hälsocenter, men andra åldersgrupper kan inkluderas utifrån lokala behov. Till Hälsocenter kommer invånare efter rekommendation från vårdcentralen eller Jönköpings kommun.


Dina arbetsuppgifter
Din huvuduppgift som hälsocoach är att motivera invånare till en beteendeförändring för att skapa bästa möjliga förutsättningar för hälsa och livskvalitet. Som hälsocoach på ett Hälsocenter arbetar du med hälsopedagogiska metoder på individ- och gruppnivå t.ex. coachande samtal och gruppaktiviteter samt slussa till andra aktörer.

Ditt uppdrag är också att ha en koordinerande roll och att vara en nära samverkanspart med såväl kommun och vårdcentraler som med lokalt föreningsliv och civilsamhälle.

Arbetsuppgifterna kan variera utifrån hälsocoachens individuella kunskaper kring ämnen såsom mat, sömn, kultur och fritidsaktiviteter, återhämtning, fysisk aktivitet och stresshantering.


Din kompetens
Du har relevant utbildning vid högskola/folkhögskola som Hälsopedagog/Hälsoutvecklare eller annan jämförbar utbildning.

Vi söker dig som har fallenhet för att inspirera, motivera och coacha människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och kännedom om hur föreningsliv och ideell sektor fungerar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktiskt hälso- och friskvårdsarbete som att leda grupper. En fördel om du har utbildning och eller erfarenhet i motiverande samtalsmetodik eller motsvarande. Du tycker om att arbeta med människor, har god samarbetsförmåga och lätt för att arbeta självständigt. Du har också kunskap om aktiviteter i närsamhället och insatser som erbjuds utöver hälsocoachernas egna.Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2020-10-29. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vi erbjuder bland annat:
- Gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar
- Förmånscykel (genom bruttolöneavdrag)
- En arbetsplats där du har stor möjlighet att påverka innehållet i arbetsdagen
- En trivsam arbetsmiljö

Övrigt
Tjänsten innebär kvälls- och helgtjänstgöring.
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjlighet för alla.
Vi har rökfri arbetstid/anläggning.
Vi kallar till intervju löpande under ansökningstiden.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Annica Ryman annica.ryman@jonkoping.se
Maria Carlsson mariacarlsson5@jonkoping.se (fackliga frågor)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.