search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Erfaren stödassistent/stödpedagog till servicebostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsNyckelvägen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2020-10-28
Referensnr20-70-0131
Publicerad2020-10-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Nyckelvägen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2020-10-28
Referensnr
20-70-0131
Publicerad
2020-10-14

Nyckelvägens servicebostad servar idag 12 medborgare med intellektuella funktionsvariationer men det kommer att minska till 10 efter årsskiftet. Versksamheten ger stöd i vardagen utifrån lagstiftning i LSS och medborgarnas individuella behov. Servicebostaden ligger på Gräshagen i Jönköping och 3:ans citybuss stannar utanför vilket gör att du når de centrala delarna på 10 min med buss. Vi är idag 11 personer som arbetar på Nyckelvägen och vi har rörlig arbetstid, vilket innebär att vi lägger nytt schema inför varje ny 6-veckorsperiod. Då en medarbetare nyligen slutat, behöver vi ersätta den samt eventuellt tillsätta ett vikariat på grund av att medarbetare tillfälligt gått ned i arbetstid på grund av studier. Är du engagerad, driven och ser möjligheter istället för hinder, är detta ett tillfälle för dig

Ditt nya jobb
Som stödassistent är du ett stöd i vardagen för våra medborgare utifrån lagstiftning i LSS och deras individuella behov. Som stödassistent har du ett flexibelt och varierat arbete. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att stötta medborgaren med personlig omvårdnad, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Du arbetar alltid med medborgarens behov i fokus och anammar ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos den enskilde. Detta görs med inslag av både social och praktisk träning. Ditt arbete syftar till att ge medborgaren ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. I rollen som stödassistent ansvarar du även för social dokumentation. Du arbetar också med kontaktmannaskap som innebär särskilt ansvar för en eller flera medborgare inklusive kontakt med anhöriga, gode män och daglig verksamhet.

Din kompetens

 • Du har läst vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionshinder eller motsvarande.
 • Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av arbete med intellektuella funktionsvariationer. 
 • Körkort är ett krav för tjänsten
 • Du är trygg, stabil och har självinsikt.
 • Du behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker.
 • Du tar ansvar för dina uppgifter.
 • Du är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande till andra männsikor.
 • Du organiserar, prioriterar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.


Självklart har du ett genuint intresse för människor, relationer och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!


Vi erbjuder dig
 • Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter.
 • Individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.


Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst och eventuellt ett vikariat. Arbetstiden är förlagt till dag/kväll och helg samt sovande jour. Vi arbetar med resurspass vilket innebär att man gör arbetspass utanför sin egen enhet och ibland är även arbetstidsförläggningen på dag-eller kvällstid. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!


Kontakt
Caroline Nordström, Enhetschef - 036-107327

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Stödassistent på Nyckelvägens servicebostad.


https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.