search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare och Familjehemssekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMyndighet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-01
Referensnr20-70-0132
Publicerad2020-10-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Myndighet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-01
Referensnr
20-70-0132
Publicerad
2020-10-14

Familjehemsenheten har idag ca 35 medarbetare. Enheten består av familjehemssekreterare, socialsekreterare, jourhemssekreterare, skolkonsulent och administratörer och är placerade i Huskvarna Stadshus, ”Madängen”.
Vi behöver nya medarbetare. Vi har flera medarbetare som går på föräldraledighet. Under våren 2021 inför vi också ett nytt verksamhetssystem vilket kräver extra resurser. Vi söker såväl socialsekreterare som familjehemssekreterare. I några tjänster ingår särskilt ansvar för vår jourfamiljsverksamhet respektive för ensamkommande barn och unga. I första hand kommer anställningarna att vara tidsbegränsade men förlängning kan komma att bli aktuell.

 

Ditt nya jobb
Familjehemsenheten arbetar för att ge bra stöd till placerade barn och familjehem så att barnen ska få det så tryggt och stabilt som möjligt. Enheten ansvarar även för kommunens jourfamiljverksamhet. Jönköpings kommun satsar på förstärkt familjehemsvård vari ingår utökat stöd, extra utbildning och handledning till familjehemmen. Vi använder Vägledande samspel (ICDP) samt arbetar för att Signs of Safety ska genomsyra vår verksamhet. Som familjehemssekreterare har du fokus på familjehemmet. Du ansvarar för att utreda och handleda familjehem samt att ansvara för ersättningar och avtal.

Som socialsekreterare arbetar du med fokus på det placerade barnet, du följer upp placeringen och vid behov genomför du utredningar och fattar beslut.

Din kompetens
Vi söker dig som är socionom. Det är önskvärt att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och ungdom. Arbetet fordrar en hög arbetskapacitet, god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt god flexibilitet. Resor förekommer i arbetet. Körkort krävs.

Vi erbjuder

  • 7-timmars arbetsdag
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning
  • Semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Övrigt
Rekryteringen avser tidsbegränsade anställningar men möjlighet till förlängning. Urval ovh intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Ann-Charlotte Svensson, enhetschef, tel 036-102842
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.