search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem med fokus på trygghet och utveckling

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-08
Referensnr20-60-2127
Publicerad2020-10-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-08
Referensnr
20-60-2127
Publicerad
2020-10-19

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Du arbetar som lärare i fritidshem och är en viktig del av elevernas utveckling och lärande. Du samarbetar med andra lärare med fokus på fritidshemmets uppdrag. Du stöttar elever och kollegor i det dagliga arbetet, på raster och vid vissa förflyttningar. Utifrån uppdraget erbjuder du eleverna en meningsfull fritid och stöd i deras utveckling. Du är en viktig del i elevens hela dag i vår verksamhet. 

Du ingår i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån gällande styrdokument. Varje vecka träffar du dina kollegor för gemensamt utvecklingsarbete/systematiskt kvalitetsarbete/arbetslagsplanering. Tid finns avsatt för all pedagogisk personal att vara med att utveckla vårt arbete. Du har också varje vecka tid för enskild planering. 

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge eleverna en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt.

Välkommen till oss
Södergårdsskolan ligger i södra delen av Huskvarna och är en F-6 skola med fyra fritidshemsavdelningar. Vår verksamhet arbetar utifrån en tydlig värdegrund och ett gemensamt positivt förhållningssätt till elever och kollegor. På skolan bedrivs ett ständigt pågående utvecklingsarbete där fritidshemmet har en tydlig roll. Nu har vi på skolan fokus på pedagogiskt ledarskap och spårkutvecklande arbetssätt. Arbetet drivs av skolledning i samverkan med arbetslagsledare för fritidshemmet.
Hos oss är vi måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Vill du vara en del av vår enhet? Välkommen att söka till oss

Din kompetens
Du är lärarlegitimerad lärare inriktning fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av arbete med barn. Du ska vara väl insatt i och konkret kunna använda skolans styrdokument i verksamheten. Du tycker om att arbeta med att utveckla och förbättra din verksamhet.

Som person har du lätt för att bygga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du vill finnas till för alla elever på skolan och du anammar skolans gemensamma förhållningssätt. Du har en god samarbetsförmåga och ser möjligheter även när något är svårt. Du klarar av att vara lugn i stressiga situationer, samt är flexibel och lyhörd för både elever, vårdnadshavare och kollegor.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och beyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtlöiga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Vill du veta mera
Ann Arvidsson, bitr. rektor 036-106703
Hans Sandblad, Lärarförbundet 036-102375

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.