search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Fältsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-10-29
Referensnr20-70-0135
Publicerad2020-10-15
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-10-29
Referensnr
20-70-0135
Publicerad
2020-10-15

Vilka är vi?
Fältgruppen är en del av individ- och familjeomsorgen, barn och ungdom inom socialtjänsten i Jönköpings kommun och vi söker nu en ny medarbetare. I fältgruppen ingår nio fältsekreterare inom Fältverksamheten och tre socialsekreterare inom Vändpunkten samt två samordnare för de Sociala insatsgrupperna. Målgruppen för fältverksamheten är ungdomar i åldern 12-18 år samt deras föräldrar. Fyra nyckelord som är viktiga i fältarbetet är förebyggande, frivillighet, förtroende och flexibilitet.

Vad innebär tjänsten?
Som fältsekreterare kommer du att arbeta i en mängd olika miljöer. Du kommer att arbeta uppsökande och förebyggande på skolor, fritidsgårdar och andra platser där ungdomar vistas. Du kommer bland annat tillhöra en nätverksgrupp på en högstadieskola i kommunen där ni tillsammans med andra professioner samverkar i syfte att minska risken för social problematik och ohälsa bland barn och unga. I arbetet kan riktade- och allmänna föräldramöten förekomma där information om brott, droger och andra aktuella ämnen som berör föräldrar och ungdomar. I det förebyggande arbetet kommer du att arbeta med ungdomarna enskilt och i grupp. I grunden för ditt arbete ligger ett systemteoretiskt förhållningssätt som syftar till att frigöra resurser hos den enskilde individen, familjen och i hela nätverket.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomutbildning. Du har kunskaper och ett intresse kring ungdomars utveckling och psykiska hälsa. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbete med ungdomar och deras familjer samt att du har efarenhet av samverkan med andra professioner. Det är meriterande om du är flerspråkig samt har kunskap och erfarenhet av olika kulturer då målgruppen vi jobbar med kan ha olika bakgrunder.
Som person är du stabil, flexibel och självständig och tar egna initiativ. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och samarbetar väl med andra. B-körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Rörlig arbetstid.
- Frihet under ansvar.
- Subventionerad friskvård.
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling.
- Betald semester första anställningsåret.

Övrigt
Tjänsten avser en tillsvidareanställning med tillträde i januari eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid såväl som kvällar och helger. 
Löpande urval kan komma att tillämpas så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Magdalena Blomgren tfn 036- 10 74 49
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.