search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSmedbyns förskola
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2021-01-07 till 2021-06-30 med ev. förlängning
Sista ansökningsdag2020-11-08
Referensnr20-60-2152
Publicerad2020-10-15
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Smedbyns förskola
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-01-07 till 2021-06-30 med ev. förlängning
Sista ansökningsdag
2020-11-08
Referensnr
20-60-2152
Publicerad
2020-10-15

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande varje dag. Vi kallar det lärglädje! Vi söker nu tre barnskötare till Smedbyns förskola.


Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill utveckla barnens förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Du arbetar nära barngruppen och ser barnets behov av stimulans för sitt lärande genom leken. Tillsammans med dina kollegor har ni ett gemensamt ansvar för hela utbildningen och att det främjar barns utveckling och lärande, i enlighet med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Du bidrar till förskolans undervisningsuppdrag där du ger trygghet och stöd utifrån en helhetssyn på barnet och barnets behov.

Välkommen till oss
Du är välkommen till Smedbyns förskoleområde som har fyra förskolor i det natursköna området på Huskvarna söder. Vårt natursköna läge och mångkulturella område ger många möjligheter till inspiration och upplevelser. Vi har gångavstånd till bibliotek, gamla Smedbyn och slottsvillan som berikar barnens lärmiljö på förskolan. Du har möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag. Tillsammans gör vi nu en resa i vårt spännande utvecklingsarbete med förskolans deltagande i programmet flerstämmig undervisning i förskolan!

Din kompetens
Du är utbildad barnskötare. Du har gärna några års erfarenhet som barnskötare samt en grundläggande IT-kompetens.
Som person visar du stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra barn. Du trivs att arbeta med andra och bidrar till ett gott samarbete. Du kan kommunicera med barn, personal och vårdnadshavare och har förmåga att förmedla budskap på ett tydligt sätt. Du tar ansvar och är närvarande med ett förhållningssätt som utgår från att alla barn kan lyckas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlägga rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handlingstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.
Tjänsten kan komma att tillfalla ev. övertalig personal.

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Vill du veta mera?
Rektor Helena Klasson 036 - 10 22 27
Fackligt ombud Helena Söderqvist 036 - 10 79 65

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.