search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biologi-, kemi och/eller naturkunskapslärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast till 2021-06-17
Sista ansökningsdag2020-10-31
Referensnr20-61-0140
Publicerad2020-10-15
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast till 2021-06-17
Sista ansökningsdag
2020-10-31
Referensnr
20-61-0140
Publicerad
2020-10-15

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns?
Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
På grund av sjukdom söker vi nu efter dig som är behörig att undervisa i biologi, kemi och/eller naturkunskap på gymnasienivå. Tjänsten är ett vikariat till 2021-06-17 och du kommer bland annat att undervisa elever på Naturvetenskapliga programmet och genom engagemang inspirera till goda studieresultat. Du får tillsammans med oss skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Vidare blir du även en del av skolans helhet och samarbetar med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som bland annat mentorskap och övriga sedvanliga uppgifter som är kopplade till lärarprofessionen.

Välkommen till oss
Erik Dahlbergsgymnasiet är en kreativ studiemiljö för ungdomar i utveckling och omvittnat trivsam skola som präglas av delaktighet, inflytande och trygghet. Här går cirka 1500 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt Introduktionsprogrammen.

Lärglädje hela vägen är Jönköpings kommuns mål och vision. Tillsammans ger vi framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Det gör vi gemensamt genom att utveckla individens förmågor, kunskaper och tilltro till sig själv – varje dag – hela vägen. På Erik Dahlbergsgymnasiet arbetar vi just nu med flera olika spår inom skolutveckling, bland annat:

  • IKT och digitalisering
  • hälsa för lärande, lärande för hälsa
  • kultur och förhållningssätt.

Vi är 160 i personalen som alla arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar.

För mer information se www.edgymnasiet.se. (extern länk)

Din kompetens
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet i biologi, kemi och/eller naturkunskap. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att undervisa på gymnasienivå, men det är inget krav.

Som person har du hög självständighet och initiativförmåga. I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera och entusiasmera värderar vi högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga.

Våra förväntningar på dig som lärare är att du:

  • skapar goda relationer med kollegor och elever
  • verkar för en god studiero i klassrummet
  • arbetar med ett formativt arbetssätt
  • ser till att eleven får inflytande över sitt eget lärande
  • är kunnig inom ditt ämne och genomför strukturerade och variationsrika lektioner.

Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform. Stor del av kommunikationen inom ED, samt med elevernas vårdnadshavare. Vi förutsätter därför att du är väl förtrogen med att arbeta i en lärplattform och att du på ett naturligt sätt använder digitala lärresurser i undervisningen.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. De viktigaste intygen är din lärarlegitimation samt tjänstgöringsintyg som styrker din arbetslivserfarenhet

Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (extern länk) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Därför kan det vara bra att ansöka om ett redan i samband med att du söker tjänsten.

I samband med din ansökan ber vi dig även ange minst två referenser, varav en tidigare chef, antingen redan i själva ansökan eller att du har detta förberett till eventuell intervju.

Vår förhoppning är att tillsätta tjänsten inom kort och intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Vill du veta mer?
Anna Chardon, rektor, tel. 036-10 62 19
Fackliga företrädare (extern länk)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.