search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Alkohol- och drogbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Bruksborg
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-11 till 2022-01-31
Sista ansökningsdag2020-10-30
Referensnr20-70-0137
Publicerad2020-10-16
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Bruksborg
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-11 till 2022-01-31
Sista ansökningsdag
2020-10-30
Referensnr
20-70-0137
Publicerad
2020-10-16

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete tillsammans med kompetenta och hjälpsamma kollegor på Bruksborg.

Vilka är vi?
Bruksborg är ett kommunalt HVB som arbetar med ett strukturerat verksamhetsinnehåll för män med missbruks- och beroendeproblematik. Bruksborg erbjuder ett boende i en trygg- och drogfri miljö med tillsyn dygnet runt. På Bruksborg finns det 19 platser med olika placeringskategorier såsom utredning- stöd- motivation- och behandling. Det finns utöver dygnsvård utrymme för upp till tio dagvårdsklienter. I anslutning till Bruksborg finns det tre tränings- och utslussningslägenheter. Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt.

Metoder vi använder oss av är bland annat motiverande samtal (MI), återfallsprevention, haschavvänjningsprogram (HAP), CRA och ASI. Andra inslag i verksamheten är bland annat psykosocialt stöd, kontaktmannaskap, social färdighetsträning, sysselsättning och friskvård.

Vad gör vi?
Du kommer att vara en del av ett personalteam som arbetar utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande. I dina arbetsuppgifter ingår det att tillsammans med klienterna planera, följa upp och arbeta utifrån deras individuella genomförandeplaner. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på behandling och motivationsarbete utifrån den enskildes missbruks- o beroendeproblematik, vilket kan innebära alltifrån stöd och hjälp med fysisk- och psykisk hälsa, sysselsättning, men även ekonomiska/juridiska frågor. Dokumentation och viss utredning ingår även i dina arbetsuppgifter. Vidare kommer det att ingå flera praktiska arbetsuppgifter då driften sköts gemensamt med klienterna. Du kommer att ha samarbetskontakter såväl inom socialtjänsten som externt mot andra myndigheter och vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor deltar aktivt i verksamhetens arbete och utveckling.

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom, fil kand behandlingspedagog eller socialpedagog eller har annan utbildning vi bedömer som lämplig. Utbildning i Motiverande samtal (MI), ASI och Återfallsprevention är meriterande liksom erfarenhet av arbete med människor med missbruks- och beroendeproblematik samt psykisk ohälsa.

För att trivas och hos oss på Bruksborg så tycker du om att arbeta nära klienterna i deras vardag, både i och utanför boendet. Du är en trygg person som har lätt för att samarbeta med andra. Vi förutsätter att du alltid har ett professionellt förhållningssätt till samarbetspartners, klienter, medarbetare och andra aktörer. För oss är det även viktigt att du tar egna initiativ och att du gillar att anta dig utmaningar. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig!
- Ett härligt gäng med arbetskollegor, där vi vill att du ska bli en del av vårt team och sträva efter att utveckla och påverka vårt arbete.
- Handledning och möjlighet till kompetensutveckling.
- Förskottssemester
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat gymkort.

Övrigt
Tjänsten avser ett föräldrarvikariat på ett år men kan eventuellt övergå till en tillsvidareanställning. Arbetet är förlagt till dag, kväll, helg och nattjänstgöring.
Urval sker löpande.

Upplysningar
Enhetschef Eva Blomqvist, tfn 036 - 10 37 34

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.