search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsinstruktör till kommunens elektronikåtervinning

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsRetur IFO Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-06
Referensnr20-70-0133
Publicerad2020-10-16
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Retur IFO Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-06
Referensnr
20-70-0133
Publicerad
2020-10-16

Är du intresserad av att introducera och handleda personer i verksamhetens elektronikdemontering? Då ska du söka arbetet som arbetsinstruktör.

Vilka är vi?
 Retur –Elektronikåtervinning och Arbetsrehabilitering
 Verksamheten har två uppdrag: Elektronikåtervinning - kasserad elektronik från Återvinningscentraler och företag lämnas till Retur som utför behandling utifrån avtal och miljölagstiftning. Verksamheten är miljö- och kvalitetscertifierad. Arbetsrehabiliteringen - Retur finns i första hand till för klienter som får bistånd till arbetsrehabilitering i en drogfri miljö. Verksamheten är främst en resurs till socialtjänstens missbruksvård och övriga kommunala verksamheter, och vi samarbetar även direkt med arbetsförmedling, kriminalvård, försäkringskassa med flera.  Retur sysselsätter ca 40 personer, och behandlar ca 100 ton elektronik per månad.

Vad innebär tjänsten
 Tjänsten innebär att introducera och handleda de personer som är sysselsatta i verksamhetens elektronikdemontering samt vara en resurs i det förbättringsarbete som är kopplat till vårt ledningssystem inom miljö- och kvalitet. Du kommer vara en del i ett team där kommunikation och samarbete är av stor betydelse. Personalgruppen består av två arbetsinstruktörer -varav du är den ena, samt fyra kontaktpersoner och en samordnare. Kontaktpersonerna arbetar framförallt med det sociala arbetet för klienterna med genomförandeplaner och kontakter med socialtjänst, region eller andra myndigheter. Ett gott samarbete mellan de olika funktionerna är av stor vikt för alla som är sysselsatta i produktionen. Som arbetsinstruktör har du även en hel del externa kundkontakter.

Vem söker vi
 Vi söker dig som vill arbeta med återvinning och tillsammans med oss göra en insats för vår miljö.
Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet och/eller är utbildad inom elektronikområdet samt har kännedom om olika elektriska komponenter och dess funktioner, eller har annan utbildning som kan anses vara likvärdig. Du behöver ha stor förståelse för den sociala delen i verksamheten, samt se en utmaning med arbetsrehabilitering kopplat till produktion. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och i team, men också arbeta relationsskapande. Du är en stabil och empatisk person som har ett professionellt förhållningsätt, pedagogisk förmåga och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du behöver ha körkort för bil, gärna truckkort eller truckvana. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.


Din kompetens

  • Har ykeserfarenhet och/eller utbildning inom elektronikområdet
  • Har kännedom om elektroniska komponenter och dess funktioner
  • Har B-körkort
  • Har lätt för att kommunicera och samarbeta
  • Har erfarenhet att introducera och handleda

Önskvärt om du har truckkort och eller truckvana. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
  • En trygg anställning.
  • Flexibelt och varierande arbete.
  • Träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar under ett år med en startsumma på 100 kr.
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel.

Övrig
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst som arbetsistruktör där arbetet är förlagt till dagtid. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan

Upplysning
Anna-Karin Magnusson enhetschef 036107421
Peter Gudbrand samordnare 036102175
Fackliga representanter: Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.