search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent som stöttar personer till ett självständigt liv!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsKungsgatan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2020-11-09
Referensnr20-70-0125
Publicerad2020-10-19
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Kungsgatan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2020-11-09
Referensnr
20-70-0125
Publicerad
2020-10-19

Brinner du för människor och service?  Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett varierande och självständigt arbete? Då har du ett jobb att söka!

Som stödassistent har du en betydelsefull roll där du stödjer och motiverar medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att utföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en meningsfull vardag för medborgarna.Ditt nya jobb
Som stödassistent har du ett flexibelt och varierat arbete. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att ge personlig omvårdnad, social dokumentation, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Du arbetar alltid med medborgarens behov i fokus och anammar ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos den enskilde. Detta görs med inslag av både social och praktisk träning. Ditt arbete syftar till att ge medborgaren ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. I dina arbetsuppgifter ingår också en del tunga arbetsmoment som lyft. På arbetsplatsen kommer du att ingå i en arbetsgrupp med 9 personer som har arbetsplatskonferenser varannan vecka, ett viktigt forum för att lyfta frågor som berör det dagliga arbetet. Du arbetar även med kontaktmannaskap som innebär särskilt ansvar för en eller flera medborgare inklusive kontakt med anhöriga, gode män och daglig verksamhet.

Kungsgatans gruppbostad är beläget centralt i Huskvarna vid Esplanaden och bostaden har sex lägenheter där det bor medborgare i olika åldrar och med olika funktionsvariationer. På vår arbetsplats arbetar vi utifrån socialtjänstlagen för att medborgare i praktiken ska kunna leva precis som alla andra. Vi värnar om medborgarens självbestämmanderätt, respekt för den enskilde, att medborgare ska ha inflytande i sin vardag och kunna ta del av samhällslivet. För att du ska passa för tjänsten hos oss krävs tydlig kommunikation, tålamod och ett stort engagemang för våra medborgareDin kompetens

 • Du har läst vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande.
 • Du har erfarenhet av liknande arbete. 
 • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Du kan snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du skapar och upprätthåller relationer.
 • Du organiserar, prioriterar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.


Självklart har du ett genuint intresse för människor, relationer och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!Vi erbjuder dig
 • Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter.
 • Individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidareanställning, där provanställning kan komma att tillämpa. Där arbetet är förlagt till dag och kväll både vardag och helg. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete i ytterligare verksamhet kan komma att bli aktuellt. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!Kontakt
Enhetschef Emma Alexandersson 036 107316

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Stödassistent på Kungsgatans gruppbostad!
https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.