search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Administratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningens administrativa enhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-07
Sista ansökningsdag2020-11-02
Referensnr20-60-2148
Publicerad2020-10-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningens administrativa enhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-07
Sista ansökningsdag
2020-11-02
Referensnr
20-60-2148
Publicerad
2020-10-19

Utbildningsförvaltningen har ett viktigt och roligt uppdrag, att inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Du kommer att inom ett geografiskt område ansvara för köadministration och placering av barn inom förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Inom ditt område ansvarar du för registrering i våra system av elever i årskurs F-6. Ditt arbetssätt bygger på mycket kommunikation med rektorer och vårdnadshavare då justeringar i elevadministrationen sker. Flera av våra samtal med vårdnadshavare sker på engelska.
Du samverkar även med andra aktörer i ditt jobb. Från årsskiftet startar vi upp ett nytt samarbete med Skatteverket då vi kommer göra inkomstjämförelser mot deras uppgifter.

Välkommen till oss
Administrativa enheten på Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun består av 18 st medarbetare som arbetar med olika administrativa uppgifter. Utöver barn- och elevadministration finns även skolskjuts och förvaltningens diarium på vår enhet.

Vårt gemensamma mål för enheten är "Att skapa goda relationer inom och utom organisationen och förmedla en god och korrekt service". På vår enhet hjälps vi åt, lyssnar på varandra och jobbar för att dra mot samma mål. Detta tycker vi bidrar till ett gott arbetsklimat. 

Din kompetens
Du har gymnasieutbildning, helst inom inriktningen ekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du har erfarenhet av administrativt arbete och grundläggande IT-kompetens är ett krav. Goda engelskakunskaper är ett krav. Det är meriterande om du har administrativ utbildning efter gymnasieutbildningen. 

Hos oss erbjuds du ett självständigt och varierat arbete med stor möjlighet att ta eget ansvar där du får ta egna initiativ. Då arbetet är brett behöver du kunna strukturera ditt arbete. Du är noggrann även under tidspress. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en serviceinriktad person som trivs med variation av arbetsuppgifter i möten med personal och vårdnadshavare. Arbetet kräver att du kan bemöta både föräldrar och personal på ett professionellt och samarbetsvilligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mera
Lena Stålenbring 036-105137

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.