search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare grundsärskola 1-3

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-10-19
Sista ansökningsdag2020-11-08
Referensnr20-60-2182
Publicerad2020-10-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-10-19
Sista ansökningsdag
2020-11-08
Referensnr
20-60-2182
Publicerad
2020-10-20

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan!
Under hösten 2020 utökade vi vår verksamheten i grundsärskola på Kålgården med inriktning träningsskola samt AST i åk 1-6. Verksamheten startade höstterminen 2018 och har sedan dess växt och kommer fortsätta växa.

Vi söker nu dig med stort hjärta för våra elever. Du kommer bli del i en härlig arbetsgrupp och tillsammans med dem fortsätta utforma verksamheten. Är du öppen, glad och nyfiken och brinner för elever med särskilda behov tror vi att du skulle trivas hos oss!

Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan.

Ditt nya jobb
Du kommer arbeta inom kålgårdensgrundsärskolan åk 1-6 med elever med multihandikapp samt varierande funktionsnedsättningar. Du ska främja ett specialpedagogiskt förhållningssätt i grundsärskolan. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att ansträngning och träning ger resultat, därför är du en viktig kugge i detta arbete. Att samarbeta med andra är för dig en självklarhet. Du kommer gärna med idéer och förslag som kan bidra till skolutveckling. Vi kommer att ha eleverna i mindre grupper, samt mycket undervisning bedrivs en-till-en. De små grupperna skapar unika förutsättningar att möta varje elevs behov. Varje pedagog förväntas ha en helhetssyn på eleverna med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad lärare eller speciallärare eller har specialpedagogutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning. Kunskap i teckenkommunikation och erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan och/eller autism är meriterande. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav.

Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du positiv, lyhörd, duktig på att kommunicera samt är kreativ och lösningsinriktad. Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande med elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor och har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ett stort hjärta för våra elever.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36 Bitr rektor, Harald Filipsson-Forsanker: 036-10 21 32
Lärarförbundet, Miriam Axelsson: 036-10 26 81

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.