search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem som vill skapa lärglädje hela dagen!

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-11
Sista ansökningsdag2020-11-08
Referensnr20-60-2014
Publicerad2020-10-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-11
Sista ansökningsdag
2020-11-08
Referensnr
20-60-2014
Publicerad
2020-10-20

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen.Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss!
Österängens skolområde erbjuder en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord Kunskap, Trygghet och Trivsel. På Österängskolan är behörigheten mycket hög inom alla verksamheter och tillsammans arbetar vi medvetet med kvalitetsarbete för att hela tiden bli en ännu bättre verksamhet och arbetsplats. Skolan är belägen på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern.

Verksamheten består av grundskola F-6, 4 fritidshem och grundsärskola med ett eget fritidshem. Totalt går det ca 260 elever på Österängens skolområde. Skolan är utrustad med interaktiva tavlor i alla klassrum samt en-till-en enhet för eleverna. Detta läsår har vi utvecklat tryggheten inomhus och utomhus med bland annat en nyanställd socialpedagog samt varierande rastaktiviteter och lekmaterial som kan lånas från skolans rastbod. 

På Österängsskolan arbetar vi med de prioriterade målen:
-Tillgänglig lärmiljö
-Språkutvecklande arbetssätt

Vi vill att våra elever alltid ska känna lärglädje hela vägen! Läs mer om skolan på www.jonkoping.se/osterangsskolan.

Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill arbeta som lärare inriktning fritidshem med elever som går i åk 1.
I varje fritidshem delar man arbetet med ytterligare två pedagoger. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att planera, genomföra och utveckla undervisningen på ett sätt som utgår från läroplanen och en helhetssyn på eleven och elevens behov. Som stöd i ditt uppdrag finns ett väl utbyggt elevhälsoteam bestående av 2 speciallärare, specialpedagog, skolsköterska och kurator.


Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad lärare inriktning fritidshem, som känner stolhet för ditt arbete. Du är en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du är strukturerad i ditt arbete och bra på att organisera. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elev och kollegor samt vårdnadshavare. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner dig bekväm med digitala verktyg och ser det som en naturlig del av ditt arbete.

Vi erbjuder introduktion och mentor för nya pedagoger. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta
Rektor Kajsa Johansson 036-10 37 73
Lärarförbundet, Sandra Ekvall: 036-10 26 62

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi Lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.