search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Praktikant inom mänskliga rättigheter och barnrätt

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUtveckling och hållbarhetsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2021-01-18 till 2021-06-04
Sista ansökningsdag2020-11-09
Referensnr20-04-0029
Publicerad2020-10-21
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Utveckling och hållbarhetsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-01-18 till 2021-06-04
Sista ansökningsdag
2020-11-09
Referensnr
20-04-0029
Publicerad
2020-10-21

Som praktikant hos oss kommer du att få arbeta tillsammans med strategen för mänskliga rättigheter, men du kommer också att vara en del av enheten för hållbar utveckling. Du kommer att delta i det dagliga arbetet med mänskliga rättigheter, barnrättsfrågor och social hållbarhet. Du kommer att medverka i och driva projekt och aktiviteter, samt genomföra kartläggningar och analyser inom enhetens områden. Du kommer också att vara behjälplig i diverse praktiska och administrativa uppgifter på enheten.

Du som praktikant kommer att vara placerad på utvecklings- och hållbarhetsenheten på stadskontoret. På enheten arbetar strateger inom områdena mänskliga rättigheter, miljöfrågor, jämställdhet, hållbarhet, integrations, barnrätt, funktionsrätt och internationalisering. Enheten arbetar med verksamhetsutveckling, genom stöd, samordning, ledning och kommunikation inom olika verksamheter, och deltar även i olika nätverk internt och externt. Du kommer att få en inblick i stadskontorets styrning och ledning och hur den kommunala verksamheten fungerar.

Vi söker
- Dig som har minst två års akademisk utbildning på kandidatnivå alternativ på mastersnivå inom socialt arbete, samhällsvetenskaplig eller rättsvetenskaplig inriktning eller liknande.
- Dig som har mänskliga rättigheter, barnrätt, socialt arbete eller globala studier i din utbildning och har ett särskilt intresse för kommunal- och offentlig sektor.

Du är självständig, tar gärna egna initiativ och är intresserad av att arbeta med rättighetsfrågor ur ett kommunalt perspektiv. Du är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Kunskaper i andra språk är meriterande men inte ett krav.

Övrigt
Praktikperioden ska vara en del av ett akademiskt studieprogram och motsvara en hel termin på heltid d.v.s. ca 20 veckor, januari-juni eller augusti-december. 

Upplysningar
Har du frågor kontakta Jaqueline Nilsén, strateg för mänskliga rättigheter med fokus barnrätt, jaqueline.nilsen@jonkoping.se.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.