search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Föräldrastödjare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn- och ungdom
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag20210101
Sista ansökningsdag2020-11-05
Referensnr20-70-0140
Publicerad2020-10-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn- och ungdom
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
20210101
Sista ansökningsdag
2020-11-05
Referensnr
20-70-0140
Publicerad
2020-10-22

Vilka är vi?
Föräldraskapsstöd är ett litet team inom Barn och Ungdoms Råd- och Serviceverksamhet. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda förebyggande stöd till föräldrar samt viktiga vuxna i barns nätverk. Syftet är att främja barns och ungas hälsa och utveckling samt minska risken för social problematik och ohälsa. I teamet arbetar för närvarande en samordnare för föräldraskapsstöd och en föräldrastödjare som även är metodstödjare och utbildare inom Vägledande samspel (ICDP). Vi saknar dock för närvarande en medarbetare på den tjänst som har ett tydligt fokus på föräldrastöd i våra prioriterade områden.

Vad innebär tjänsten?
Som föräldrastödjare arbetar du med att ge föräldrar stöd inom Socialtjänstens Råd och Service. Du kommer att arbeta både på individ- och gruppnivå. Dels genom enskilda rådgivande samtal med föräldrar och dels genom exempelvis föräldragrupper. En viktig uppgift i tjänsten är att arbeta uppsökande och bygga relationer och förtroende till målgruppen på de arenor där de befinner sig. Tjänsten är riktad mot kommunens prioriterade områden, till föräldrar med olika kulturella bakgrunder och som har annat språk än svenska som modersmål. Arbetet fokuserar på förebyggande insatser och tidigt stöd samt motivationsarbete under en begränsad tid. En viktig del i arbetet är att vägleda föräldrar rätt till exempelvis myndigheter eller andra verksamheter i samhället. Arbetet att ge föräldrar stöd i sitt föräldraskap är tätt sammanknutet med frågor som rör integration. Du kommer vara en viktig länk mellan Socialtjänstens olika verksamheter och bidra till att föräldrar känner sig trygga i att söka mer stöd när de behöver det.
Samverkan är en viktig del i tjänsten. För att kunna utföra ditt arbete behöver du arbeta i nära samverkan med till exempel skolornas Elevhälsoteam, lokala områdesgrupper samt nyckelpersoner som verkar i områdena.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer samt erfarenhet av arbete med målgruppen. Det är också viktigt att du har erfarenhet av samverkan.
Vi ser gärna att du har kunskaper om systemteori, kunskaper i motiverade intervju samt Vägledande samspel (ICDP) eller något annat föräldrastödsprogram. Språkkunskaper i arabiska och/eller somaliska är meriterande.
Som person har du lätt att samarbeta med kollegor och andra professioner och du har lätt för att skapa och underhålla kontakter och relationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kommer med nya idéer och lösningar. Vidare tror vi att du skiljer på det personliga och professionella samt värdesätter våra medborgares olika bakgrund och kultur.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:

  • En trygg anställning
  • Betald semester från första anställningsåret
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar under ett år med en startsumma på 100 kr
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidareanställning där arbetet är förlagd till dagtid måndag-fredag samt att kvällsarbete förekommer. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete på flera enheter kan komma att vara aktuellt. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!


Upplysningar
Enhetschef Malin Broddegård. Telefon: 036-10 58 52
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.