search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorps Skola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-12
Referensnr20-60-2207
Publicerad2020-10-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torps Skola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-12
Referensnr
20-60-2207
Publicerad
2020-10-22

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till Torps skola!
Är du nyfiken på att arbeta på en nybyggd skola där det är högt i tak och pedagogiken i alla verksamheter drivs av engagerade pedagoger?

Torps skola i Bankeryd är en nybyggd f-6 skola med ca 310 elever. Skolan består av fritids uppdelat i två f-1 och 2-5 verksamhet. Personalen på Torps skola präglas av höga förväntningar på alla elever, ledning och stimulans genomsyrar verksamheter av samtliga pedagoger. Skolan har nära till naturen och man har tillgång till uteklassrum samt skolskog. Under skoltid erbjuder vi rastaktiviteter och en välfylld rastbod.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med elevhälsans professioner och i samverkan med skolledning, pedagoger och övrig skolpersonal vill skapa nya sätt att forma skolans lärmiljöer så att de blir tillgängliga och ger alla elever möjlighet att lyckas. Du behöver ha en stark vilja att driva pedagogisk utveckling och att arbeta med processer som fokuserar på att göra skolan till ett motiverande sammanhang för elever. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolledning, kurator, skolsköterska och speciallärare. Att få göra skillnad, att ställas inför nya utmaningar och att få arbeta tillsammans med engagerade kollegor är några av fördelarna med att arbeta hos oss.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att:
• Stötta lärarna vid anpassningar för elever i behov av stöd
• Ha en aktiv roll vid utformning av åtgärdsprogram
• Arbeta med särskilt stöd till elever enskilt och i grupp
• Ha en aktiv roll i att samordna och organisera det särskilda stödet
• Ha kontakt med vårdnadshavare
• Vara delaktig i skolutveckling och utveckling av elevhälsoarbetet på skolan

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad speciallärare, alternativt under pågående utbildning. Det är meriterande om du är behörig att undervisa i år F-6 och då gärna matematik. Du har ett stort engagemang för elever och kan samtidigt prioritera inom uppdraget tillsammans med skolledning och annan elevhälsopersonal. Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och trivs både med att arbeta självständigt och i samverkan med andra professioner. Vi uppskattar kritiskt, pragmatiskt och kreativt tänkande. Analys är ett av våra viktigaste verktyg och vi strävar efter att ta vara på idéer och förslag för att tillsammans fortsätta att utveckla vårt främjande och förebyggande elevhälsoarbete. Har du specifika kunskaper när det gäller digitala hjälpmedel och kan inspirera elever och pedagoger att utveckla det arbetet är det mycket positivt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. 

Vill du veta mer?
Susanne Malmqvist rektor, tel. 036-106537
Andreas Swenlert, bitr rektor tel. 036- 106540
Magnus Borg, lärarförbundet, tel. 036-106594

Välkommen att söka tjänsten som speciallärare på Torps skola i Bankeryd - tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.