search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorps So
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-12
Referensnr20-60-2214
Publicerad2020-10-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torps So
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-12
Referensnr
20-60-2214
Publicerad
2020-10-22

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till Torps skola!
Är du nyfiken på att arbeta på en nybyggd skola där det är högt i tak och pedagogiken i alla verksamheter drivs av engagerade pedagoger?

Torps skola i Bankeryd är en nybyggd f-6 skola med ca 310 elever. Skolan består av fritids uppdelat i två f-1 och 2-5 verksamhet. Personalen på Torps skola präglas av höga förväntningar på alla elever, ledning och stimulans genomsyrar verksamheter av samtliga pedagoger. Skolan har nära till naturen och man har tillgång till uteklassrum samt skolskog. Under skoltid erbjuder vi rastaktiviteter och en välfylld rastbod.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med elevhälsans professioner och i samverkan med skolledning, pedagoger och övrig skolpersonal vill skapa nya sätt att forma skolans lärmiljöer så att de blir tillgängliga och ger alla elever möjlighet att lyckas. Du behöver ha en stark vilja att driva pedagogisk utveckling och att arbeta med processer som fokuserar på att göra skolan till ett motiverande sammanhang för elever.
Som specialpedagog har du ett övergripande ansvar för det specialpedagogiska arbetet på skolan. Arbetet med systematiskt kvalitetsarbete är en central uppgift för dig. Du ger stöd och råd till skolledning och pedagoger i deras arbete. Du leder specialpedagogiskt förbättringsarbete och skolutveckling inom området. Du identifierar möjligheter i skolans lärmiljöer. Pedagogiska utredningar där du analyserar och identifierar svårigheter och möjligheter är en arbetsuppgift. I samarbete med pedagog och vårdnadshavare upprättar du, genomför och utvärderar åtgärdsprogram. Du samarbetar med all personal, elevhälsan och andra aktuella aktörer för att utveckla goda lärmiljöer.

Din kompetens
Du har specialpedagogexamen (eller liknande som arbetsgivaren anser likvärdig), grundskollärarexamen, erfarenhet och kunskaper inom NPF-området samt god datorvana i pedagogiska sammanhang. Du har också utbildning och erfarenhet inom läs- och skrivutveckling. Som person är du en engagerad och ansvarsfull pedagog med positiv inställning. Du är flexibel inför alla vardagliga men också långsiktiga förändringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och kollegor. I ditt pedagogiska ledarskap är du tydlig och har förmågan att skapa en god arbetsmiljö som präglas av trygghet, ansvar och respekt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. 

Vill du veta mer?
Susanne Malmqvist rektor, tel. 036-106537
Andreas Swenlert, bitr rektor tel. 036- 106540
Susanne Engdahl Palm, lärarförbundet, tel. 036-106578

Välkommen att söka tjänsten som specialpedagog på Torps skola i Bankeryd - tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.