search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare i Kemi + annat ämne

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-07 eller enl. ö.k.
Sista ansökningsdag2020-11-13
Referensnr20-61-0144
Publicerad2020-10-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-07 eller enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2020-11-13
Referensnr
20-61-0144
Publicerad
2020-10-23

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.  

Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1300 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, IB, NA och SA. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.  

Ditt nya jobb
Som lärare på Per Brahegymnasiet ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande och ha en god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt, samt tillsammans med kollegor och elever planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att eleverna kan ta egna initiativ och ansvara för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback, och att se det som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Du kommer att undervisa i kemi och eventuellt annat ämne utifrån din kompetens. Du kommer tillhöra rektorsområde två där International Baccalaureate (IB)- och Naturvetenskapsprogrammet ingår. I arbetet ingår mentorskap där du ger stöd och vägledning åt dina elever. Tillsammans med dina engagerade kollegor i arbetslaget/ämneslaget arbetar ni kontinuerligt för att förändra och förbättra undervisningen.

Din kompetens
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet i kemi och annat ämne. Vi har också höga krav på att du i undervisningen visar engagemang och att du kan inspirera våra elever till goda studieresultat. Vidare har du goda IT-kunskaper och kan på ett naturligt sätt använda digitala verktyg i din undervisning. Eftersom tjänsten delvis är på IB-programmet ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning inom IB, och eftersom undervisningen då sker på engelska krävs också att du har erforderliga kunskaper för detta.

Du har intresse och förmåga att verka i ett arbetslag/ämneslag. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet. Erfarenhet av att arbeta som gymnasielärare är meriterande. 

Bra att veta 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!  

Vill du veta mer?
Andreas Holm, rektor, tfn: 036-10 54 92 alt. e-mail: andreas.holm@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.