search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Antagningsekreterare GY

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadshuset, Huskvarna
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-10-01
Sista ansökningsdag2019-07-31
Referensnr19-61-0063
Publicerad2019-07-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadshuset, Huskvarna
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-10-01
Sista ansökningsdag
2019-07-31
Referensnr
19-61-0063
Publicerad
2019-07-01

Arbetsplatsbeskrivning
Utbildningsförvaltningens centrala organisation sitter samlad under samma tak och omfattar verksamheten från förskola genom grundskola till gymnasiet. Central förvaltning stöttar verksamheten i utvecklings- och kvalitetsfrågor, elevhälsa ekonomi m.m. Du ingår i en arbetsgrupp som tillsammans har som fokus att stötta gymnasieskolor, vuxenutbildning, arbetsmarknadsavdelning samt Yrkeshögskolan. Utbildningsförvaltningens centrala organisation finns i Huskvarna. Stadshuset i Huskvarna invigdes i januari 2018, med väl anpassade lokaler.

Arbetsuppgifter
Som antagningssekreterare arbetar du med behörighets- och meritprövning i antagningen till gymnasieskolan. Du har ett särskilt delegerat ansvar för detta arbete. Du kommunicerar skriftligt och muntligt information till sökande och studerande i antagningsprocessen, både i nya ansökningar och vid omval. Allt ditt operativa arbete sker i digitala verktyg. Inom arbetet för antagningen samarbetar och kommunicerar du framförallt med skolornas rektorer och gymnasiechefer, samt med skolor berörda samverkanskomuner. Antagningen omfattar kommunernas högstadieskolor och gymnasieskolor, samt privata och regionala gymnasieskolor. Totalt omfattar arbetet ca 2000 elever om året. Du ansvarar för antagningssystemet och kommer med förbättringsförslag i antagningsprocessen. Detta gör ni tillsammans i ditt team som består av systemansvarig för gymnasie- och kulturskolan samt en central studie- och yrkesvägledare.
I dina arbetsuppgifter ingår även att du är sekreterare i antagningsrådet, och i de möten där samverkanskommunerna träffas. Närmsta chef för gymnasie och vuxnas lärande.

Kompetenskrav
Du har tidigare erfarenhet av administrativt arbete. Du har även erfarenhet som användare av digitala system. Du har goda kunskaper i Office-paketet. Skollagen och Gymnasieförordningen är en viktig del i antagningsarbetet varför vi ser kunskap om dessa regelverk som meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad och analytisk. Du har även förmågan att kommunicera dina budskap tydligt och tycker om att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är noggrann, resultatinriktad och har hög integritet. Du drivs av att arbeta utvecklingsinriktat och upprätthålla en god service. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Chef gymnasie och vuxnas lärande, Marie Protiwa, tel 036-106771
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.