search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Integrationslots

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUtvecklings- och hållberhetsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Sommaren 2020
Sista ansökningsdag2019-08-05
Referensnr19-04-0028
Publicerad2019-06-12
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Utvecklings- och hållberhetsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Sommaren 2020
Sista ansökningsdag
2019-08-05
Referensnr
19-04-0028
Publicerad
2019-06-12

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten är kommuncentralt placerad på stadskontorets Utvecklings-och hållbarhetsenhet. Enhetens uppdrag är att driva strategiska utvecklingsfrågor inom hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Det innefattar ett antal olika sakområden så som miljö, barnrätt, integration, jämställdhet och internationalisering.

Arbetsuppgifter
Tidig information från olika myndigheter är viktig då man är ny i Sverige. Först då kan man planera sin tid under asylprocessen. Som integrationslots kommer du att jobba med uppsökande verksamhet för att informera de asylsökande som finns i kommunen. Uppsökande verksamhet innebär att du kommer att möta målgruppen där de befinner sig vilket kan vara i studieverksamhet, idrottsverksamhet eller annan verksamhet bedrivet av civilsamhället eller annan aktör.

Din roll är att utveckla, planera och genomföra informationsinsatser med information från olika myndigheter. Samverkan med myndigheter som tex Migrationsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen men även banker, försäkringsbolag och andra aktörer som är inblandade i den asylsökandes process är en stor del av arbetet. Du kommer att möta asylsökande i olika åldrar och från olika länder och ansvara för att de får information utifrån deras kompetens, erfarenhet och framtidsplaner.

Kompetenskrav
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom området eller motsvarande erfarenhet som vi bedömmer likvärdig. Du har pedagogisk insikt och god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.  Du talar och skriver svenska, engelska och arabiska och kan förstå myndighetsspråk och på ett pedagogiskt sätt utveckla metoder för att förmedla ut det på ett förenklat sätt på alla tre språken. Goda kunskaper om det svenska samhället är en förutsättning för att klara jobbet.

Övrigt
Arbetsprover kring språkkunskaperna kommer att tillämpas.

Upplysningar
Anna Zedig, anna.zedig@jonkoping.se, tfn. 036-105058
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.