search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till kungsgatans gruppbostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-19 till 6 månader eller längre
Sista ansökningsdag2019-07-22
Referensnr19-70-0117
Publicerad2019-06-18
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-19 till 6 månader eller längre
Sista ansökningsdag
2019-07-22
Referensnr
19-70-0117
Publicerad
2019-06-18

Vilka är vi?
Kungsgatans gruppbostad ligger centrala Huskvarna vid Esplanaden. Här bor sex medborgare med intellektuella funktionshinder i egna lägenheter. Som medarbetare på kungsgatans gruppbostad kommer du ingå i ett team om nio medarbetare.

Vad gör vi?
Vi har ett flexibelt arbete med varierande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna består bland annat i att ge personlig omvårdnad, träning och service med beaktande av brukarens personliga integritet. Brukarens behov skall vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos brukarna med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Tunga arbetsmoment ingår. Vi har arbetsplatskonferenser varannan vecka och vi tillämpar kontaktmannaskap, vilket innebär att varje medarbetare har ansvar för en medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet.

Vem söker vi?
Du har läst Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Du har även erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare. Du har en lugn och trygg personlighet samt har en god förmåga att kommunicera. Det är även viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och tar stort ansvar. Vi söker dig som vill vara med och ge god omvårdnad till medborgare och vara del i god arbetsgemenskap. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
- Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter.
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.


Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/sovande jour samt helger. Urval samt intervjuer kommer att ske i början av augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Margareta Widlert Pettersson, Enhetschef 036-10 56 96
Emelie Kankaala Andersson, Fackligt ombud 036-103472

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.