search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-07-28
Referensnr19-60-1857
Publicerad2019-06-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-07-28
Referensnr
19-60-1857
Publicerad
2019-06-25

Ekhagsskolan - En skola att längta till
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Vi är...
 ...skolan som vill skapa en plats där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade och kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat som bygger på god kommunikation. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring. Ekhagsskolan gör en stor satsning på idrott och hälsa genom aktiv puls och puls 30.

Skolan ligger centralt med bra lokaler och närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundsbadet och KFUM. Ekhagsskolan expanderar och har för närvarande drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. Nu behöver vi förstärka med en lärare till fritidshemmet.

Att arbeta...
...på Ekhagens fritidshem innebär att du tar ansvar för att planera, utveckla och bedriva den pedagogiska verksamheten så att den stimulerar och utmanar elevers sociala förmågor, språk, demokratiska förhållningssätt och miljömedvetenhet. Att delta i elevers hela dag tillsammans med arbetslaget, framför allt före och efter skoltid och under raster. Att dokumentera elevers utveckling och lärande. Att ha en regelbunden professionell kontakt med elevers föräldrar och att delta/bidra i utvecklingssamtal med föräldrar.

Vi söker dig...
...som har ett brinnande intresse för att stimulera barns lärande och utveckling samt vara en del i skolans hela dag. Vi anser att rasten är viktig för elevens inlärning och ser gärna att du har viljan att ta dig an aktiviteter på rasterna. Du ska ha en examen som grundlärare i fritidshem eller liknande pedagogisk utbildning. Har du dessutom behörighet att undervisa i moderna språk eller i något av de estetiska ämnena är det ett plus. Du som ännu inte är klar med utbildningen är också välkommen att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, engagemang och har lätt för att skapa goda relationer.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Välkommen till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal.

Upplysningar
Kerstin Tibbelin, Rektor 036-10 71 40
Susanne Kristensson, Bitr. rektor 036-10 60 08
Inger Pettersson Pulpito, Lärarförbundet inger.pettersson-pulpito@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.