search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarps so
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-07-28
Referensnr19-60-1883
Publicerad2019-06-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarps so
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-07-28
Referensnr
19-60-1883
Publicerad
2019-06-27

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss är du med och bidrar till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!


Ditt nya jobb
Som skoladministratör på Barnarpsskolan arbetar du nära skolledningen med bland annat ekonomi- och personaladministration, vikariehantering samt intern och extern kommunikation. Du har en central roll på skolans expedition, där du är ansiktet utåt genom att du ofta blir den första på skolan som möter och tar emot gäster, hjälper och vägleder elever, pedagoger, föräldrar och andra som kommer eller ringer till expeditionen.

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete med goda förutsättningar för personlig utveckling, en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär, en miljö som innehåller skratt i vardagen samtidigt som den är drivande och utvecklande mot tillgänglig undervisning för alla.

Välkommen till oss
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping. Barnarp är ett förhållandevis långsmalt samhälle som till den större delen består av villabebyggelse. Det finns en busshållplats i direkt anslutning till Barnarpsskolan. Nya områden bebyggs, samhället växer och därmed även elevunderlaget. Läsåret 2019/2020 närmar sig Barnarpsskolan 400 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Vår personalstyrka på ca 65 engagerade personer värnar om och sprider hjärtlig och välkomnande atmosfär!

På Barnarpsskolan finns tillgång till ett modernt mediatek, IT-pedagoger och under det kommande läsåret går vi in i kompetensutvecklingen IT för bättre lärande. Vårt elevhälsoteam är starkt och arbetar hela tiden för att förstärka och stödja undervisningen så optimalt som möjligt. Vi har en fullstor idrottshall men använder också vår skolskog och den närliggande naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. Med start i augusti möts hela skolan en gång i månaden i gemensam rörelse. Det ska bli spännande! Inom Barnarps skolområde har vi självklart som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande och vara en tillgänglig skola för alla. Alla klasser hos oss börjar skoldagarna med ett startblock och under skoldagen ska alla elever få minst en brain break.

Kompetenskrav
Du har en utbildning inom administration eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som administratör eller receptionist. Har du genomgången lärarutbildning är det meriterande. Du har god kunskap i svenska språket och kan formulera dig väl i tal och skrift. Du är en van IT-användare och sätter dig snabbt in i nya datasystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är en driven, serviceinriktad och initiativrik administratör. Du är utåtriktad, social och har lätt för att komma överens med nya kollegor. Du är även bra på att prioritera på ett effektivt sätt, känner dig bekväm med att arbeta självständigt och vågar be om hjälp när det behövs. Du är noggrann och strukturerad. Du tycker om att pyssla, fixa och skapa trevnad. Du har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder. Du kan också tänka dig att göra kortare vikariat i undervisningen.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete, välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten är på heltid men det finns möjlighet att arbeta kortare dagar.
Vi gör urval och intervjuer löpande under annonseringstiden.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Upplysningar
Rektor Eva Engström 036-103908, eva.engstrom@jonkoping.se
Biträdande rektor Christian Syversen 036-103911, christian.syversen@jonkoping.se
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.