search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i matematik el. teknik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAttarps so 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-05
Referensnr19-60-1823
Publicerad2019-06-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Attarps so 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-05
Referensnr
19-60-1823
Publicerad
2019-06-27

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Nu söker vi förstelärare i matematik/teknik som vill utveckla elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden.

Som förstelärare hos oss på Attarpsskolan undervisar du engagerade, motiverade och trevliga elever. Tillsammans med med ditt ämneslag och arbetslag vill vi att du utvecklar undervisningen. Hos oss får du en trygg, trivsam och modern arbetsmiljö. Du får arbeta i moderna miljöer där IT är ett självklart instrument i vår undervisning. Du får vara en del av samhället där skolan är viktig.

Välkommen till oss
Attarpsskolan är en 7-9 skola med ca 400 elever och 45 anställda. Vi finns 1 mil norr om Jönköping och det är lätt att ta sig hit med kommunens kollektivtrafik. På skolan finns musikklasser och handboll/fotbollsprofil i alla årskurser.
Detta läsår har vi arbetat med digitalisering där vi använt metoden kollegialt lärande utifrån Skolverkets IT-moduler. Till hösten får alla våra elever på skolan en egen digital enhet till skolarbetet.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

Arbetsuppgifter
Som försteläraren ska du undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen, du ska också initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen. Vid behov kommer du vara en viktig kugge  i att stödja och utveckla lärares proffession.

Kompetenskrav
Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:

  • är legitimerad lärare
  • genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
  • har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat,
  • har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och
  • även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg (Ladok)
  • Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade)

Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till maria.sparf@jonkoping.se

Övrigt
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå meritering för förstelärare. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare på vår hemsida www.jonkoping.se sök förstelärare.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Maria Sparf, utvecklingsstrateg, maria.sparf@jonkoping.se
Pernilla Emilsson, bitr. rektor, 036-106516
Emma Adolfsson, LF, 036-106515
Mattias Häll, LR, 036-107962
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.