search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Administrativ chef/Enhetschef Stab

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsFastighetsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt ö.k
Sista ansökningsdag2019-08-04
Referensnr19-55-0064
Publicerad2019-07-02
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Fastighetsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt ö.k
Sista ansökningsdag
2019-08-04
Referensnr
19-55-0064
Publicerad
2019-07-02

Arbetsplatsbeskrivning
         
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.
                                               
Tekniska kontoret svarar för den samlade fastighetsförvaltningen inom Jönköpings kommun. Detta innebär att vi aktivt deltar i samhällsbyggnadsplanering med fokus på ändamålsenliga lokaler, genomför beslutade nybyggnadsprojekt med hänsyn till hållbart byggande samt förvaltar bebyggda fastigheter för skola och social verksamhet och övriga kommunala förvaltningar.
                                                 
Fastighetsförvaltningen svarar för förvaltning av egenägda fastigheter men även för inhyrda bostäder och lokaler med en total omfattning omkring 1 miljon kvm.

Stab/Fastighetsavdelningen är en nyinrättad funktion där avdelningsgemensamma stödfunktioner samlas.
                                                 
                                                 

Arbetsuppgifter
                     
Vi erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter i en spännande miljö som präglas av framtidstro med ett tydligt ansvarsområde och en stor möjlighet till påverkan. Som administrativ chef leder och samordnar du avdelningens stödfunktioner och är enhetschef för avdelningens stab. Enhetens uppdrag är att ge professionellt administrativt stöd och ansvara för en kontinuerlig utveckling av avdelningens administrativa område. Du ska säkerställa väl fungerande administrativa processer inom olika kompetenser ex ekonomi, arkivhantering, HR, kommunikation, kundtjänst samt verksamhetsutveckling. Du ansvarar för att dessa områden utvecklas och följs upp för att möta avdelningens fastställda mål och strategier.
                                                 
Samarbete, kultur och arbetsklimat inom verksamheten är centralt för rollen som enhetschef.
                                                 
Tjänsten är underställd avdelningschefen.
                                                 

Kompetenskrav
                     
För denna tjänst har du erfarenhet av att arbeta i ledande befattning inom administrativt stöd. Det är meriterande om du har erfarenhet från en offentlig verksamhet. Du är van att leda ett kompetent team med medarbetare. Du har erfarenhet från och behärskar personal-, ekonomi- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Du har en eftergymnasial utbildning. Kompletterande utbildning inom ledarskap och ekonomi är meriterande. Som person är du en ledare som skapar engagemang och delaktighet och leder dina medarbetare mot verksamhetens mål. Du har god samarbetsförmåga, är intresserad av förändringsarbete och fungerar självständigt i din ledarroll. Vi värdesätter också om du är prestigelös och positiv som person.

Körkort B är ett krav.

Övrigt

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

  • Förutsättningar och vilja till delaktighet
  • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
  • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
  • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar

Daniel Håkansson, avdelningschef fastighetsavdelningen, tel: 036-10 57 70

Vision: Sussanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94
Sveriges ingenjörer: Maria Bergström 036-10 27 79
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.