search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare - mångkulturellt stöd till förskolor, 2 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsModersmålsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-10-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-19
Referensnr19-60-1889
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Modersmålsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-10-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-19
Referensnr
19-60-1889
Publicerad
2019-07-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!


Välkommen att jobba hos oss
Vi på Modersmålsenheten arbetar med modersmålsstöd och undervisning till kommunala och fristående skolor i Jönköpings kommun i 39 olika språk. Stödet till förskolan består av ett riktat stöd och stöd i att arbeta med flerspråkighet och interkulturellt förhållningssätt.

Det här får du arbeta med
Du ska arbeta med att stödja och handleda personalen i våra förskolor med att kartlägga och utveckla arbetet med mångkulturalitet och interkulturellt förhållningssätt. Detta gör du med utgångspunkt av den analys som personalen genomför. För uppdraget finns ett utarbetat material och arbetssätt. Under arbetet delar du med dig av din erfarenhet och dina kunskaper av att arbeta interkulturellt. 

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har erfarenhet av att arbeta med flerspråkighet och interkulturellt förhållningssätt. Du är kunnig inom IKT och har erfarenhet av hur man kan arbeta med IKT inom förskolan. Din förmåga att samarbeta är god men du har också förmågan att arbeta självständigt. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka.

Bra att veta
Detta uppdrag riktar sig till alla förskolor inom Jönköpings kommun oavsett huvudman. Arbetet sker på uppdrag av rektor. 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Malin Håård, chef Modersmålsenheten, malin.haard@jonkoping.se
Anna Karin Borka, förskolechef, anna-karin.borka@jonkoping.se 
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.