search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskolelärare i förskoleklass

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorpaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-08-07
Referensnr19-60-1954
Publicerad2019-07-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torpaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-08-07
Referensnr
19-60-1954
Publicerad
2019-07-04

Välkommen till oss på Torpaskolan!

Brinner du för att lära barn att skriva och läsa sina första ord? Är du intresserad av att göra det i en organisation som stöttar kontinuitet i elevernas lärande? Nu söker vi en förskollärare för undervisning i F-klass och åk 1.

Torpa utbildningsenhet ligger i Jönköpings södra stadsdel och är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca 460 elever. Vi är organiserade i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler. På skolan arbetar idag närmare 75 personer i elevernas närhet och vår styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum samt lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär undervisning i F-klass och åk 1 samt att till höstterminen vara delansvarig för åk 1. I vår skola har vi en positiv och lyckad organisation kring hur vi arbetar med F-klass och åk 1 som innebär att du vartannat år arbetar med huvudansvar för F-klass och vartannat år i åk 1 tillsammans med läraren som då har huvudansvaret. Under skoltiden arbetar du i stort sett alltid tätt tillsammans med en förskollärare och lärare mot fritidshem, oavsett om du är i år 1 eller F-klass. Det år du arbetar i åk 1 innebär också till viss del arbete i fritidshemmet. 

En stor fördel med denna organisation är att ni följer samma barn från förskoleklass till åk 1, vilket medför en mjukare och tryggare övergång där elevernas lärande på ett säkert sätt kan fortsätta.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att tillsammans med läraren ansvara för planering, genomförande och uppföljning av undervisningen, vilket sker i samverkan med arbetslaget och övriga förskolklasslärare. Vidare är värdegrundsuppdraget en viktig del i vårt arbete.

Kompetenskrav
Du är utbildad förskollärare, gärna med erfarenhet från arbete i förskoleklass. Du är väl insatt i styrdokumenten och använder pedagogiska planeringar som grund för ditt arbete. Du är också trygg i att undervisa i den första läs-, skriv- och matematikinlärningen. Du är nyfiken på, har kunskap om, och använder IT i undervisningen. Vidare tar du ett helhetsansvar och ser elevens hela skoldag som viktig.

Som person vill vi att du är ansvarsfull, lösningsfokuserad, har ett positivt förhållningssätt samt förmåga att skapa goda relationer med barn och vuxna. Detta förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan ta eget ansvar och är flexibel. Erfarenhet och kunskap om arbete med ASL är önskvärt, även utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik är meriterande. Goda IT-kunskaper är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Som förskollärare i förskoleklass ingår du i semesteravtalet.
Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:
Rektor, Ellinor Magnusson, tel 036-106375
Biträdande rektor, Anna Jakobsson, tel 036-107569

Lärarförbundet:
Pernilla Hagen, tel 036-103173
Monica Aldrin tel 036-106382

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.