search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Handläggare Tillståndsenheten

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-02
Referensnr19-70-0124
Publicerad2019-07-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-02
Referensnr
19-70-0124
Publicerad
2019-07-05

Är du ekonom, jurist, socionom eller har du annan likvärdig utbildning? Då är du välkommen att söka tjänsten som handläggare på Tillståndsenheten.

Vilka är vi?
Tillståndsenheten tillhör socialförvaltningens centrala stab. Enheten består i sin tur av en enhetschef och fem handläggare för serveringsärenden och ärenden rörande folköl, tobak, E-cigaretter och receptfria läkemedel. Nu söker vi en ny handläggare till vår enhet!

Vad innebär tjänsten?
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är tillståndsprövning och tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen gällande serveringstillstånd samt tillsyn av försäljning av folköl, tobak, E-cigaretter och receptfria läkemedel. Alkohollagen och tobakslagen är skyddslagstiftningar med syfte att främja folkhälsan. Arbetet bedrivs med utgångspunkt från detta perspektiv.

I arbetet ingår att ge information till tillståndshavare och sökande samt att ta fram underlag, bland annat för socialnämndens beslut. Du fattar också själv vissa delegerade beslut. Tillsyn omfattar både inre och yttre tillsyn. Den inre består bland annat av kontroll och granskning av ekonomiska förhållanden och den yttre sker på restaurangerna, ibland på kvällstid eller under helgen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är ekonom, jurist, socionom eller som har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet inom antingen myndighetsutövning, utredningsarbete eller tillsynsarbete är ett krav. Du har känsla för rättssäkerhet och har förvaltningsrättslig kunskap. På enheten finns goda förutsättningar för dig att utveckla kompetens i frågor som berör både alkohollagen och tobakslagen.

Du som söker har en god samarbetsförmåga då en del av arbetet utförs i grupp, men tar också gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt. Du strukturerar och utför ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt och har alltid kvalitén i fokus. Vidare har du lätt för att skapa och bibehålla relationer genom ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är dessutom trygg i din kommunikation såväl skriftligen som muntligen. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Flexibel arbetstid
- Kortare arbetstid juni-augusti
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första anställningsåret
- Gym på arbetsplatsen
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på Länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Det är önskvärt ätt du har B-körkort. Arbete utanför kontorstid förekommer. Urval sker löpande , så välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Enhetschef, Ida Jerdmyr. Tel: 036 - 10 27 10
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.