search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasiechef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-08
Referensnr19-61-0076
Publicerad2019-07-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-08
Referensnr
19-61-0076
Publicerad
2019-07-10

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
Erik Dahlbergsgymnasiet är möjligheternas skola. Tillsammans skapar vi en attraktiv arbetsplats med fokus på ungdomar i utveckling. Vi är en framgångsrik skola med hög måluppfyllelse.

Erik Dahlbergsgymnasiet har för närvarande 1 500 elever och 160 medarbetare. Skolan är indelad i fem rektorsområden, där alla lärare ingår i arbetslag med helhetsansvar för en elevgrupp. Skolans program är Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Teknikprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Vård- och Omsorgsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet samt förekommande Introduktionsprogram. Läs mer om vår skola här

Ditt nya jobb
I din roll som gymnasiechef arbetar du strategiskt med fokus på skolans utveckling och framtid. Du företräder skolan såväl internt som externt, och har en samordnande roll för skolan i sin helhet. Du skapar goda förutsättningar i det dagliga systematiska kvalitetsarbetet och coachar dina medarbetare mot verksamhetens uppsatta mål. Du leder skolans ledningsgrupp och tillsammans med rektorerna ansvarar du för skolans budget och verkar för en ekonomi i balans.

Du ingår också i Gymnasieskolans ledningsgrupp som arbetar med utveckling av gymnasieskolan i hela Jönköpings kommun. Din närmaste chef är ”Chef Gymnasium och vuxnas lärande”, som leder det förvaltningsövergripande arbetet.

Kompetenskrav
Du har en relevant akademisk utbildning och flerårig ledarskapserfarenhet i ledande ställning. Du är resultatinriktad, prestigelös och en trygg ledare i förändringsprocesser. Du är skicklig i det relationsbyggande arbetet och bidrar därigenom till medarbetares och elevers utveckling.

Vi söker efter dig som har god förmåga att organisera, skapa delaktighet, engagemang och samsyn genom god kommunikation med arbetsglädje, samverkan och inspiration som målsättning.

Som gymnasiechef har du kunskaper om gymnasieskolans verksamhet och dess styrdokument. Goda och dokumenterade IT kunskaper och erfarenhet av förändringsarbete, är meriterande.

Upplysningar
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Wettermark, Chef Gymnasium och vuxnas lärande, tfn 036-10 67 71.
Fackliga representanter

Välkommen med din ansökan!

 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.