search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna Ribbaskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-05 till 2020-06-12
Sista ansökningsdag2019-08-12
Referensnr19-60-1953
Publicerad2019-07-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna Ribbaskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-05 till 2020-06-12
Sista ansökningsdag
2019-08-12
Referensnr
19-60-1953
Publicerad
2019-07-05

Vilka är vi?
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö.

Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. Innevarande läsår fokuserar vi gemensamt på "Elevsyn" med syfte att öka elevernas måluppfyllelse och trygghet ytterligare. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare.

Vi söker...
Dig som vill arbeta i en klass och i förekommande fall på fritidshem på grundskolan där din huvuduppgift är att stödja enskilda elever i lärandet. I arbetet kommer du att följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov.

Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram eller elevassistentutbildning från folkhögskola. Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställningen av belastningsregistret nedan; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök gärna så snabbt som möjligt då urval och intervjuer kommer ske löpande under annonstiden.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta gärna;
Rektor Pär Plamgren 036 - 106660
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.