search
Sök
menu
Meny

Jobba i Jönköpings kommun

Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare, med ungefär 300 yrkesroller och fler än 11 000 anställda. Vi behöver ständigt rekrytera engagerad personal.

Jönköpings kommun är beroende av kompetenta och engagerade medarbetare som vill och kan bidra till verksamhetens utveckling. Gemensamt för alla våra yrken är mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar här.

Vad värdesätter du med ett jobb?​

Vill du ha ett jobb där du kan  utvecklas och trivas? Har du förmåga och vilja att skapa goda relationer? Då är du antagligen engagerad och kvalitetsinriktad – egenskaper som vi uppskattar hos våra medarbetare.

Några skäl att jobba inom Jönköpings kommun

  • Vi är en stor och trygg arbetsgivare som månar om personalen.
  • Vi vill gärna att våra medarbetare utvecklas och gör karriär inom kommunen.
  • Vi erbjuder kompetensutveckling, som kan stärka dig, både i din yrkesroll och på ett personligt plan.

Att bo i Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun finns både större och mindre tätorter, djupa skogar, bördig jordbruksbygd och många sjöar och vattendrag. Här finns goda möjligheter till ett attraktivt boende oavsett om man vill bo centralt eller på landet.

Medarbetare berättar om sina jobb

Som medarbetare har vi ett gemensamt uppdrag att kommunens invånare får sina rättigheter tillgodosedda, en bra service och ett likvärdigt bemötande. Vi jobbar tillsammans för att berika kommuninvånarnas vardag.

Ta del av hur det är att arbeta inom några yrken i Jönköpings kommun:

Brandman

Brandingenjör

Dagbarnvårdare

Deltidsbrandman

Distrisktssjuksköterska

Enhetschef

Fysioterapeut

Förskolechef

Förskollärare

Handläggare inom äldreomsorgen

Ingenjör

Kock

Lärare F-6

Lärare 7-9

Lärare på gymnasiet

Personlig assistent

Rektor

Skolläkare

Skolpsykolog

Skolsköterska

Socialsekreterare

Speciallärare

Specialpedagog

Undersköterska  

Förmåner som anställd i Jönköpings kommun

Anställda i Jönköpings kommun har möjlighet att ta del av olika förmåner. Här är exempel på några av dem.

  • Semester - du som inte har fyllt 40 år har 25 dagars semester. Du har rätt att byta in ditt semesterdagstillägg mot ytterligare 4 extra lediga dagar. När du fyller 40 år får du 31 dagars semester och då kan semesterdagstillägget bytas in mot 5 dagars ledighet. Som 50-åring får du en extra dag semester, d v s 32 dagar, och får även möjlighet att få 6 lediga dagar i utbyte mot semesterdagstillägget.
  • Löneväxling - tillsvidareanställda har möjlighet att påverka sin framtida pension genom att löneväxla. Löneväxling innebär att du byter ut en del av din månadslön till en förmån och att förmånsdelen förmedlas till det försäkringsbolag där du har din avgiftsbestämda pension.
  • Cykel - tillsvidareanställda har möjlighet att hyra en cykel eller elcykel genom bruttolöneavdrag.
  • Träning - alla tillsvidareanställda och vikarier med månadsanställning erbjuds ett träningstillfälle per vecka efter arbetstid på de kommunala badanläggningarna. Där kan du motionssimma, styrketräna och delta i gruppträning.
  • Träningskort - som anställd i Jönköpings kommun har du möjlighet att ta del av rabatterade träningskort på olika träningsanläggningar.
  • Tillägg till föräldraförsäkringen - om du varit sammanhängande anställd under minst 365 kalenderdagar innan du går på betald föräldraledighet får du ett tillägg som motsvarar 10 procent av lönen, under högst 180 kalenderdagar. Tillägget baseras på den lön du har första kalenderdagen av din föräldraledighet.

Vår rekryteringsprocess

Vi jobbar efter kompetensebaserad rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringen. Det är viktigt att alla sökande får likabehandling.

Sök via Lediga jobb
Alla våra lediga jobb hittar du på sidan Lediga Jobb och du söker direkt i vår e-tjänst  här på webben. Ingen inloggning krävs för att söka ett jobb och du kan enkelt bifoga bilagor till din ansökan.

När du har skickat in din ansökan får du en fråga om du vill spara dina uppgifter och skapa ett konto.

När vi har fått din ansökan skickas en bekräftelse via mejl till dig.

När du har fyllt i ditt CV kan du enkelt söka andra jobb, utan att behöva fylla i uppgifterna igen.

Prenumerera på Lediga jobb
Du kan prenumerera på Lediga jobb.

Prenumerera på Lediga jobblänk till annan webbplats

Pappersansökningar
Vi ser helst att du skickar din jobbansökan via vårt e-tjänst, men vi tar naturligtvis också emot pappersansökningar. Det är viktigt att du märker ditt kuvert och din ansökan med referensnumret till den tjänst du söker.