Jobba i Jönköpings kommun

Här får du information om hur det är att jobba i Jönköpings kommun. Du kan läsa om hur det går till när vi rekryterar och om dina förmåner som anställd.

Hos oss får du mer än ett jobb. Du blir en del av en öppen och positiv kommun, som vågar satsa och tänka nytt och framåt. Vi lyssnar, lär, påverkar, förändrar och utvecklar – tillsammans får vi Jönköping att leva.

Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Tre goda anledningar att välja oss

  • Du får en trygg arbetsgivare som bryr sig om dig och ditt välmående.
  • Du kan påverka, förändra och utveckla din egen och andras vardag.
  • Du får bidra med samhällsnytta, varje dag.

Jönköping idag

Jönköping idag är en kommun som bubblar av framåtanda. Vi är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med drygt 142 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Visste du att vi inom en radie om 40 mil når 80 procent av Sveriges befolkning? Här finns även en internationell högskola och starkt föreningsliv. Och var du än väljer att bosätta dig är det är nära till natur och vatten.

Välkommen att söka våra lediga tjänster.

Medarbetare berättar om sina jobb

Som medarbetare har vi ett gemensamt uppdrag: att se till att kommuninvånarnas vardag ska funka så bra som möjligt, varje dag. Vi gör det genom att hjälpa dem att få sina rättigheter tillgodosedda, bli rättvist bemötta och omhändertagna och få bra service.

Här möter du några av våra medarbetare som berättar om sin vardag – och varför de valt att jobba hos oss.

Arbetsterapeut

Brandman

Brandingenjör

Dagbarnvårdare

Deltidsbrandman

Enhetschef

Fysioterapeut / sjukgymnast

Förskolechef

Förskollärare

Handläggare inom äldreomsorgen

Ingenjör

Kock

Lärare F-6

Lärare 7-9

Lärare på gymnasiet

Personlig assistent

Rektor

Sjuksköterska/specialistsjuksköterska

Skolläkare

Skolpsykolog

Skolsköterska

Socialsekreterare

Speciallärare

Specialpedagog

Undersköterska  

Förmåner som anställd i Jönköpings kommun

Anställda i Jönköpings kommun har möjlighet att ta del av olika förmåner. Här är exempel på några av dem.

  • Semester, du som inte har fyllt 40 år har 25 dagars semester. Du har rätt att byta in ditt semesterdagstillägg mot ytterligare 4 extra lediga dagar. När du fyller 40 år får du 31 dagars semester och då kan semesterdagstillägget bytas in mot 5 dagars ledighet. Som 50-åring får du en extra dag semester, d v s 32 dagar, och får även möjlighet att få 6 lediga dagar i utbyte mot semesterdagstillägget.
  • Löneväxling, tillsvidareanställda har möjlighet att påverka sin framtida pension genom att löneväxla. Löneväxling innebär att du byter ut en del av din månadslön till en förmån och att förmånsdelen förmedlas till det försäkringsbolag där du har din avgiftsbestämda pension.
  • Cykel, tillsvidareanställda har möjlighet att hyra en cykel eller elcykel genom bruttolöneavdrag.
  • Träning, alla tillsvidareanställda och vikarier med månadsanställning erbjuds ett träningstillfälle per vecka efter arbetstid på de kommunala badanläggningarna. Där kan du motionssimma, styrketräna och delta i gruppträning.
  • Träningskort, som anställd i Jönköpings kommun har du möjlighet att ta del av rabatterade träningskort på olika träningsanläggningar.
  • Tillägg till föräldraförsäkringen, om du varit sammanhängande anställd under minst 180 kalenderdagar innan du går på betald föräldraledighet får du ett tillägg som motsvarar 10 procent av lönen, under högst 180 kalenderdagar.
  • Bra kollektivavtal som ger dig en rad betydelsefulla förmåner så att du kan må bra både på och utanför jobbet. Sveriges kommuner och Regioner har sammanställt några av förmånerna här:

Säg hej till ditt kollektivavtal, Sveriges Kommuner och Regioner Länk till annan webbplats.

Vår rekryteringsprocess

Vi jobbar efter kompetensbaserad rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringen. Det är viktigt att alla sökande får likabehandling.

Sök via Lediga jobb
Alla våra lediga jobb hittar du här, på vår sida Lediga Jobb. Du behöver inte logga in någonstans för att söka ett jobb – och det är enkelt att bifoga bilagor om det behövs. När du skickat in din ansökan får du frågan om du vill spara dina uppgifter genom att skapa ett konto. Om du har ett konto kan du t ex söka fler jobb utan att behöva fylla i dina CV-uppgifter på nytt.

När vi fått din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du angett. Har du frågor kan du kontakta dem som står angivna i platsannonsen så får du snart svar. När sista ansökningsdag passerat och vi gått igenom alla ansökningar återkommer vi med information om du kallas till intervju eller om vi gått vidare med andra.

Håll koll på alla Lediga jobb - prenumerera via länken endan.

Prenumerera på Lediga jobb Länk till annan webbplats.

Pappersansökningar
Det bästa är att du skickar din jobbansökan via vårt e-tjänst, men vi tar naturligtvis också emot pappersansökningar. Det är viktigt att du märker ditt kuvert och din ansökan med referensnumret till den tjänst du söker.

Senast granskad/publicerad: