Jobba inom hälso- och sjukvård

Här finns information för dig som är intresserad av att jobba inom hälso- och sjukvård i Jönköpings kommun. Just nu söker vi sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och fysioterapeuter.

Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är delad i elva hälso- och sjukvårdsteam samt ett hemteam vilka arbetar med hemsjukvård och hemrehabilitering i både ordinärt och särskilt boende. Teamen arbetar tvärprofessionellt och består av:

  • sjuksköterskor
  • specialistsjuksköterskor
  • undersköterskor
  • arbetsterapeuter
  • fysioterapeuter/sjukgymnaster
  • rehabiliteringsassistenter

Tillsammans är vi cirka 430 medarbetare som varje dag gemensamt arbetar för att erbjuda dem vi är till för den bästa hemsjukvården och hemrehabiliteringen.

Vill du bli en av oss?

Arbetet inom hälso- och sjukvårdsfunktionen passar dig som tycker om en omväxlande vardag med frihet under ansvar. Din arbetsplats varierar beroende på var patienten bor vilket gör att ingen dag är den andra lik.

Träffa oss på följande mässor våren 2023

Alarm, Sahlgrenska akademien, 23 januari 2023.

Arbetsmarknadsmässan Alarm Länk till annan webbplats.

Framtid, Skövde högskola, 9 januari 2023.

Arbetsmarknadsmässan Framtid Länk till annan webbplats.

Carma, Linköpings universitet, 15 februari 2023.

Arbetsmarknadsmässan Carma Länk till annan webbplats.

Karriärsdagen, Hälsohögskolan, JU (Jönköping), 31 januari.

Arbetsmarknadsmässan Karriärsdagen Länk till annan webbplats.

Detta är våra hälso- och sjukvårdsteam

Hälso- och sjukvårdsteam 1

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Gränna med landsbygd, Visingsö och Ölmstad. I upptagningsområdet finns två äldreboenden: Annero äldreboende och Gränna äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från kontor på Gränna äldreboende och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterska, serviceperson och enhetsadministratör. I hälso- och sjukvårdsteam 1 ingår även nattorganisation vilka har sin teamlokal vid Asecs köpcenter. I natteamet arbetar sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor som ansvarar för hemsjukvård, oavsett boendeform, nattetid med Jönköpings kommun som upptagningsområde.

I hälso- och sjukvårdsteam 1 arbetar ca 29 medarbetare.

Enhetschef: Lotta Fischer, tel 036 – 10 22 40.

Hälso- och sjukvårdsteam 2

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är stora delar av Huskvarna och Lekeryd samt närliggande landsbygd. I upptagningsområdet finns tre äldreboende: Lärlingens äldreboende, Solgårdens äldreboende och Trädgårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Engelbrektsgatan i Huskvarna och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 2 arbetar ca 32 medarbetare.

Enhetschef: Anna Kollin, tel 036 – 10 22 42.

Hälso- och sjukvårdsteam 3

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Skärstad, Kaxholmen, Norrängen, Brunnstorp, delar av centrala Huskvarna, Vättersnäs samt Öxnehaga. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden: Mjölkafållans äldreboende, Rosendala äldreboende, Skärstadals äldreboende och Öxnebacka äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Engelbrektsgatan i Huskvarna och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabassistent och enhetsadministratör

I hälso- och sjukvårdsteam 3 arbetar ca 33 medarbetare.

Enhetschef: Åsa Jansson, tel 036 – 10 73 96

Hälso- och sjukvårdsteam 4

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Liljeholmen, Rosenlund, Österängen, Tenhult med landsbygd samt Ödestugu. I upptagningsområdet finns två äldreboenden: Rosengårdens äldreboende och Österängens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen vid Asecs köpcenter och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabassistent och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 4 arbetar ca 30 medarbetare.

Enhetschef: Anne Syrén Ahlbom, tel 036 – 10 73 52

Hlso- och sjukvårdsteam 5

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Ekhagen, Kålgården, A6 samt centrum öster och väster. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden: Bondbergets äldreboende, Dundrets äldreboende och Kålgårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen vid Asecs köpcenter och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabassistent och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 5 arbetar ca 37 medarbetare.

Enhetschef: Maria Arvidsson, tel 036 – 10 28 66.

Hälso- och sjukvårdsteam 6

Hälso- och sjukvårdsteam 6 ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i samtliga särskilda boenden och dagliga verksamheter för psykiskt- och intellektuell funktionsnedsättning i Jönköpings kommun. I hälso- och sjukvårdsteamet ingår Kommunens psykiatriska team (KPT) och Team intellektuell funktionsnedsättning (TIF).

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen vid Asecs köpcenter och består av arbetsterapeuter, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 6 arbetar ca 23 medarbetare.

Enhetschef: Anton Lindgren, tel 036 - 10 24 63.

Hälso- och sjukvårdsteam 7

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Bankeryd med landsbygd, Trånghalla, Kortebo, Bymarken och Järstorp. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden: Ceciliagårdens äldreboende, Ekåsens äldreboende och Ramseysgårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Strandängen och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabassistent och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 7 arbetar ca 29 medarbetare.

Enhetschef: Helena Palmér, tel 036 – 10 76 23.

Hälso- och sjukvårdsteam 8

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Bottnaryd med omnejd, Jönköping söder, Bäckalyckan, Mariebo, Torpa, Munksjöstaden, Dalvik, Samset och Skänkeberg. I upptagningsområdet finns sex äldreboenden: Bruksgatans äldreboende, Kristinedals äldreboende, Mogårdens äldreboende, Solstickegatans äldreboende, Stattutgatans äldreboende och Tornets äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Brunnsgatan och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 8 arbetar ca 45 medarbetare.

Enhetschef: Per Odestrand, tel 036 – 10 75 25 och Ann-Charlotte Widegren 036 – 10 22 84.

Hälso- och sjukvårdsteam 9

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Barnarp med landsbygd, Råslätt, Ljungarum och Gräshagen. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden: Havsörnens äldreboende, Junegårdens äldreboende Kärrhökens äldreboende och Ädelstenens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Råslätt och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 9 arbetar ca 34 medarbetare.

Enhetschef: Liselotte Fröding, tel 036 - 10 64 76

Hälso- och sjukvårdsteam 10

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Grästorp, Hovslätt, Norrahammar, Taberg och Månsarp med landsbygd. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden: Fridhälls äldreboende, Gjutarens äldreboende, Hammargårdens äldreboende och Smedjegårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Smedjegårdens äldreboende och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterska och enhetsadministratör.

I hälso- och sjukvårdsteam 10 arbetar ca 10 medarbetare.

Enhetschef: Frank Hammer, tel 036 – 10 36 36.

Hälso- och sjukvårdsteam 11

Hälso- och sjukvårdsteam 11 ansvarar för två korttidsenheter, Ekhagens Gästhem och Lönnen, och finns på Ekhagen. Ekhagens gästhem är en palliativ korttidsenhet och Lönnen är en korttidsenhet för personer med omfattande behov, både av omvårds- som medicinska insatser. I verksamheten arbetar sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor samt undersköterskor.
I hälso- och sjukvårdsteamet är Jönköpings kommuns palliativa team (JPT) organiserat. JPT: uppdrag är att stödja både legitimerad personal och omvårdnadspersonal i socialförvaltningen i allmän palliativ vård.

I hälso- och sjukvårdsteamet arbetar ca 60 medarbetare.

Enhetschef Dzenita Brandic, tel 036 - 10 22 06.
Enhetschef: Viktoria Forsgren, tfn. 036-10 24 08.
Vik enhetschef Lena Enochsson Palm, tel 036 – 10 24 08.

Hemteamet

Hemteam är ett utredningsteam som utreder och planerar fortsatta insatser vid förändrat vård- och omsorgsbehov efter sjukhusvistelse. Verksamheten är organiserad i äldreomsorgen och den legitimerade personalen har sin anställning i hälso- och sjukvårdsfunktionen. I hemteam arbetar arbetsterapeuter, biståndshandläggare, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Klubbhusgatan i centrala Jönköping.

I hemteam arbetar ca 70 medarbetare varav ca 20 är legitimerad personal.

Enhetschef, hälso- och sjukvårdsfunktionen: Sylwia Bocian, tel 036 – 10 21 27.

Senast granskad/publicerad: