Vi arbetar med planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser i hemmet, men också med rehabilitering, habilitering och palliativ vård samt med att bedöma och tillgodose behov av hjälpmedel i hemmet.

Varför ska jag jobba inom hälso- och sjukvård i Jönköpings kommun?

Som medarbetare inom hälso- och sjukvården får du en omväxlande vardag där du möter såväl yngre som äldre patienter med ett varierat vårdbehov. Arbetsplatsen varierar beroende på var patienten bor, vilket gör att ingen dag är den andra lik. Med frihet under ansvar ges du möjlighet att självständigt lägga upp arbetsdagen utifrån vad som passar verksamheten och dig bäst. Nära samverkan sker såväl internt med andra yrkesprofessioner som med externa parter, bland annat läkare på vårdcentral och sjukhus. Vården och rehabiliteringen blir bättre när vi tar tillvara våra samlade kompetenser och arbetar gemensamt. Inom hälso- och sjukvården finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vilka olika yrkesroller finns? Passar de mig?

Den kommunala hälso- och sjukvården är indelad i tolv tvärprofessionella hälso- och sjukvårdsteam samt ett hemteam vilka arbetar med hemsjukvård och hemrehabilitering. Tillsammans är vi cirka 430 engagerade medarbetare.

Vi har specialistinriktningar inom psykiatri, palliativ vård, hemrehabilitering, demens och funktionshinderomsorg.

Det finns flera yrken inom den kommunala hälso- och sjukvården:

  • Enhetschef
  • Biträdande enhetschef
  • Enhetsadministratör
  • Sjuksköterska
  • Specialistsjuksköterska
  • Undersköterska
  • Arbetsterapeut
  • Fysioterapeut/sjukgymnast
  • Rehabiliteringsassistent

För att trivas hos oss behöver du vara självständig och serviceinriktad då du under en dag möter många olika människor i olika situationer. Arbetet inom hälso- och sjukvården passar dig som är lyhörd, kommunikativ och empatisk. Du som söker dig till oss behöver också tycka om att initiera, medverka och/eller genomföra systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete, då det är en central del inom hälso- och sjukvården.

Giltig legitimation krävs inom vissa yrkesroller, exempelvis sjuksköterska och fysioterapeut/sjukgymnast. Vissa av våra andra yrken kräver utbildning genom vård- och omsorgsprogrammet eller administratörsutbildning.

Detta är våra hälso- och sjukvårdsteam

Hälso- och sjukvårdsteam 1

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Gränna med landsbygd, Visingsö och Ölmstad. I upptagningsområdet finns två äldreboenden; Annero äldreboende och Gränna äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från kontor i centrala Gränna och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterska, serviceperson och enhetsadministratör. I hälso- och sjukvårdsteam 1 ingår även nattorganisation vilka har sin teamlokal vid Asecs köpcenter. I natteamet arbetar sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor som ansvarar för hemsjukvård, oavsett boendeform, nattetid med Jönköpings kommun som upptagningsområde.

Enhetschef: Sarah Almegård, tel 036-10 75 93

Hälso- och sjukvårdsteam 2

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Huskvarna söder och centrum, Egnahem, Stensholm, Lekeryd samt Hakarps landsbygd. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden; Lärlingens äldreboende, Solgårdens äldreboende och Trädgårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Engelbrektsgatan i Huskvarna och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, enhetsadministratör.

Enhetschef: Anna Kollin, tel 036-10 22 42

Hälso- och sjukvårdsteam 3

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Skärstad, Kaxholmen, Norrängen, Brunnstorp, delar av centrala Huskvarna, Vättersnäs samt Öxnehaga. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden; Mjölkafållans äldreboende, Rosendala äldreboende, Skärstadals äldreboende och Öxnebacka äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Engelbrektsgatan i Huskvarna och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabiliteringsassistent och enhetsadministratör

Enhetschef: Åsa Jansson, tel 036-10 73 96

Hälso- och sjukvårdsteam 4

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Liljeholmen, Rosenlund, Österängen, Tenhult med landsbygd samt Ödestugu. I upptagningsområdet finns två äldreboenden; Rosengårdens äldreboende och Österängens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen vid Asecs köpcenter och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabiliteringsassistent och enhetsadministratör.

Enhetschef: Anne Syrén Ahlbom, tel 036-10 73 52

Hälso- och sjukvårdsteam 5

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Ekhagen, Kålgården, A6 samt Centrum öster. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden; Bondbergets äldreboende, Dundrets äldreboende och Kålgårdens äldreboende samt Kålgårdsgatans servicebostad.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen vid Asecs köpcenter och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabiliteringsassistent och enhetsadministratör.

Enhetschef: Maria Arvidsson, tel 036-10 28 66

Hälso- och sjukvårdsteam 6

Hälso- och sjukvårdsteam 6 ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i samtliga särskilda boenden och dagliga verksamheter för psykiskt- och intellektuell funktionsnedsättning i Jönköpings kommun. I hälso- och sjukvårdsteamet ingår Kommunens psykiatriska team (KPT) och Team intellektuell funktionsnedsättning (TIF).

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen vid Asecs köpcenter och består av arbetsterapeuter, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor och enhetsadministratör.

Enhetschef: Anna Neij, tel 036-10 24 63

Hälso- och sjukvårdsteam 7

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Bankeryd med landsbygd, Trånghalla, Kortebo, delar av Bymarken och Järstorp. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden: Ceciliagårdens äldreboende, Ekåsens äldreboende och Ramseygårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Strandängen och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, rehabiliteringsassistent och enhetsadministratör.

Enhetschef: Helena Palmér, tel 036-10 76 23

Hälso- och sjukvårdsteam 8

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Bottnaryd med omnejd, Bäckalyckan, Mariebo, Dalvik, Hisingstorp, Samset och Skänkeberg. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden; Mogårdens äldreboende, Solstickegatans äldreboende och Stattutgatans äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Skeppsbron och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

Enhetschef: Maria Arlenby, tel 036-10 75 25

Hälso- och sjukvårdsteam 9

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Barnarp med landsbygd, Råslätt, Kettilstorp, Tokarp, Ljungarum och Gräshagen. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden; Havsörnens äldreboende, Junegårdens äldreboende, Kärrhökens äldreboende och Ädelstenens äldreboende samt gruppboende Kärrhöksgatan.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Råslätt och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

Enhetschef: Liselotte Fröding, tel 036-10 64 76

Hälso- och sjukvårdsteam 10

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Grästorp, Hovslätt, Norrahammar, Taberg och Månsarp med landsbygd. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden: Fridhälls äldreboende, Gjutarens äldreboende, Hammargårdens äldreboende och Smedjegårdens äldreboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Smedjegårdens äldreboende och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterska och enhetsadministratör.

Enhetschef: Sara Cato, tel 036-10 36 36

Hälso- och sjukvårdsteam 11

Hälso- och sjukvårdsteam 11 ansvarar för två korttidsenheter, Ekhagens Gästhem och Lönnen, och finns på Ekhagen. Ekhagens gästhem är en palliativ korttidsenhet och Lönnen är en korttidsenhet för personer med omfattande behov, både av omvårds- som medicinska insatser. I verksamheten arbetar sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor samt undersköterskor.
I hälso- och sjukvårdsteamet är Jönköpings kommuns palliativa team (JPT) organiserat. JPT: uppdrag är att stödja både legitimerad personal och omvårdnadspersonal i socialförvaltningen i allmän palliativ vård.

Enhetschef: Viktoria Forsgren, tel 036-10 24 08 och Emelie Käll, tel 036-10 22 06

Hälso- och sjukvårdsteam 12

Hälso- och sjukvårdsteamets upptagningsområde är Centrum väster, Jönköping söder, Torpa, Munksjöstaden och Fridhem. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden; Bruksgatans äldreboende, Kristinedals äldreboende och Tornets äldreboende samt Brunnsgatan serviceboende.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Skeppsbron och består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

Enhetschef: Ann-Charlotte Widegren tel 036-10 22 84

Hemteamet

Hemteam är ett utredningsteam som utreder och planerar fortsatta insatser vid förändrat vård- och omsorgsbehov efter sjukhusvistelse. Verksamheten är organiserad i äldreomsorgen och den legitimerade personalen har sin anställning i hälso- och sjukvårdsfunktionen. I hemteam arbetar arbetsterapeuter, biståndshandläggare, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor och enhetsadministratör.

Arbetsgruppen utgår från teamlokalen på Klubbhusgatan i centrala Jönköping.

Enhetschef, hälso- och sjukvårdsfunktionen: Sylwia Bocian, tel 036-10 21 27

Senast granskad/publicerad:

Jobba med hälso- och sjukvård

Här kan du läsa om att arbeta inom den kommunala hälso- och sjukvården.