Jobba på Räddningstjänsten

Här finns information för dig som är intresserad av att jobba inom Räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

Räddningstjänsten i Jönköpings kommun ansvarar för operativ räddningstjänst, olycksförebyggande arbete, samordning kring skydd mot olyckor, krisberedskap, brottsförebyggande frågor och internt skydd.

Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 210 anställda. De flesta arbetar som brandmän och brandbefäl men ett 20-tal, däribland brandingenjörer, arbetar med t.ex. räddningstjänstplanering, personalfrågor, trygghets- och säkerhetsfrågor, tillsyn, riskanalys, rådgivning, utbildning och information.

Samarbete med andra myndigheter och kommuner i länet sker inom RäddSam F och F-samverkan.

RäddSam F

RäddSam F är, sedan många år, ett utvecklat samarbete mellan kommunerna i Jönköpings län och Ydre kommun i Östergötland. Samarbetet finns för att möjliggöra effektiva räddningsinsatser, olycksförebyggande arbete och krishantering över gränserna.

Spännande yrke

Oavsett om du arbetar som brandingenjör eller brandman (heltid och deltid) så är räddningstjänsten en härlig arbetsplats där du får ett spännande, givande och mångsidigt arbete. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, arbetar tillsammans med olika kollegor och får röra på dig mycket. Du bör därför vara duktig på att handskas med olika typer av människor och tycka om att samarbeta. Du behöver också kunna arbeta självständigt i det förebyggande arbetet.

Läs mer om våra yrken!

Brandingenjör

Brandman

Deltidsbrandman

För dig som söker LIA-praktik, prao eller annan praktik

Senast granskad/publicerad: